Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Így vásárolj egészségesen és diétásan!

Diéta & Táplálkozás

Így vásárolj egészségesen és diétásan!

Számos változtatást és változást követel egy-egy diéta ésfogyókúra a korábbi megszokott életvitelünkhöz képest.

Nem csupán az étkezésiszokásainkra kell gondolnunk, a siker érdekében már a bevásárlásunkat isszükséges megreformálnunk. Szeretnénk pár tanácsot adni, hogyan vásárolhatunkegészségesen és diétásan.

Az elsõ lépés a tudatosabb vásárlás útján a bevásárló listaírása, hogy valóban azt vegyük meg, amire tényleg szükségünk van. Ez azért ishasznos, mert ha szigorúan az összeállított bevásárló listánkra bízzukmagunkat, azzal több pénz marad a zsebünkben és kevesebb kilót mutat majd amérlegünk.

Nagyon fontos az egészséges bevásárláskor, hogy minden egyes alkalommal vásároljunk zöldséget és gyümölcsöt. A zöldségektõl és gyümölcsöktõlszínes és egészséges ételekkel megpakolt bevásárlókocsi láttán magabiztosaklehetünk, hisz ezek az ételek nem fognak zsírpárnaként rakódni ránk.

Érdemes aváltozás útján új recepteket kipróbálni, amihez új gyümölcsöket és zöldségekettudunk megkóstolni, új ízeket hozhatunk az életünkbe, és sokkal változatosabbáés színesebbé tehetjük a bevásárlásainkat is, akár csak a fogásainkat, amiketaz asztalunkra teszünk.

Érdemes kísérleteznünk a húsokkal és a halakkal is,válogassunk és kóstoljunk bátran. A halak a fagyasztóban több napig iseltarthatóak, így bármikor készíthetünk belõlük egy-egy ízletes fogást.

A halakon kívül érdemes más húsokat is beszereznünk, és aválasztáskor érdemes elõnyben részesíteni a sovány húsokat a vörös húsokkalszemben. Legyünk kreatívak és gondoljunk arra, hogy egy bolognai spagettialternatív módon elkészítve húsos ragu nélkül is megállja a helyét.

Nagyonfontos, hogy sose kerüljön a bevásárló listára és ez által a kosarunkba cukrozott üdítõital, mert ezek óriási dózisban tartalmaznak cukrot, ami nemszolgálja az egészségünket. Érdemes a rostban gazdag, 100%-os gyümölcsleveketválasztani.

Ezeket az egyszerû tanácsokat megfogadva és változtatva a vásárlásiszokásainkon már egy nagy lépést tettünk elõre annak érdekében, hogy megõrizzükaz alakunkat.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel