Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Íme 5 fogyókúrás mítosz, amit ideje elfelejteni

Diéta & Táplálkozás

Íme 5 fogyókúrás mítosz, amit ideje elfelejteni

Alighanem a fogyókúra a legáltalánosabb mítosztermelő témakör az emberek között, hiszen mindenki szeretne mindennel fogyni, és ezért gyakran akár az őrült-, vagy hihetetlennek tűnő ötleteket is szívesen kipróbálja. Éppen ezért most itt az ideje, hogy az öt legáltalánosabb fogyókúrás mítoszt – vagy nevezhetjük tévhitnek is – végleg eloszlathassuk.

A fogyasztószer elegendő a fogyáshoz

Jó is lenne, csakhogy ez messze nincs így! Sajnos nagyon sokan úgy gondolják, hogy ha vesznek maguknak egy nagyon drága és nagyon ismert fogyasztószert, akkor az önmagában teljesen elegendő ahhoz, hogy leadják a felesleges kilókat mindenféle befektetett plusz munka nélkül. Bár ilyen egyszerű lenne a dolog!

Csakhogy közel sem az, és ez előttünk is rögtön nyilvánvalóvá válna, ha a fogyasztószer használati útmutatóján elolvasnánk az utasításokat, hiszen ma már minden hivatalosan forgalomba kerülő készítményen – itt sajnos hangsúlyos a „hivatalos” – kötelező feltüntetnie a gyártónak a csomagoláson, hogy az adott termék önmagában nem elegendő sem a fogyáshoz, sem a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz, azaz mozogni is szükség lesz a hatás eléréséhez.

A zöldtea lefogyaszt

A zöldteára sokan úgy tekintenek, mint valamiféle földöntúli csodaszerre, melyet a fogyasztószerekhez hasonlóan elegendő fogyasztani ahhoz, hogy ledobjuk a felesleges kilókat. Sajnálatos módon azonban ez sem pontosan igaz ebben a formában, hiszen csak a zöldtea nem elegendő a fogyáshoz.

Sőt mi több, nincsenek is benne olyan összetevők, melyek feltétlenül zsírégető hatással rendelkeznek, ellenben az anyagcserét valóban megpörgetik, a koffein hozzájárul az emésztés hatékonyságához, de önmagában kevés lesz ahhoz, hogy óriási eredményeket érjünk el vele.

Ettől függetlenül persze fogyasszuk rendszeresen, mert egyébként rendkívül egészséges finomság, ami segít megakadályozni rengeteg betegséget, így még a daganatos elváltozásokat is.

A vérnarancs az új ephedra

Az ephedra nagyjából 15-20 évvel ezelőtt igazi varázsszó volt a fogyasztószerek világában – mint a taurin az energiaitaloknál –, csakhogy rájöttek: az egyik alkotóeleme rendkívül veszélyes, mi több mérgező, így az összes ilyent tartalmazó terméket azonnali hatállyal bevonták a boltok polcairól.

Azóta elterjedt egy tévhit, hogy az ephedra egyik veszélyes alapanyaga, avagy az ephendrin szinte ugyanolyan hatású, mint a vérnarancsban található synephrine, csakhogy az éppenséggel egy egészséges alternatíva lesz. Tévedés. Hasonlóság ugyan van, de nem a hatásuk tekintetében, hanem éppen abban, hogy nagy mennyiségben a vérnarancs kérdéses alkotóeleme is mérgező! Persze gyümölcsből nem tudsz megenni annyit, hogy baj legyen, amiatt ne aggódj!

A boltban vett fogyasztószer mindig veszélytelen

Bár egy ideális világban ez így volna, azonban sajnos itthon is dugig vannak a boltok olyan fogyasztószerekkel, melyek nem lettek letesztelve, vagy nem az van bennük, amit feltüntettek rajtuk, esetleg nulla hatással rendelkeznek. Érdemes tehát internetes fórumokon körbenézni és utána olvasni egyes termékeknek, az összetevőknek, akkor kisebb eséllyel lesz baj.

A fogyasztószerek nem rendelkeznek mellékhatásokkal

Sajnos ez olyannyira nem igaz, hogy gyakran inkább súlyosabbak a mellékhatások, mint a szintetikus gyógyszerek esetében. Ez pedig gyakran a gyógynövényes készítmények terén is megállja a helyét! Rengeteg esetben hasmenés, fejfájás, gyakori vizelési inger, izzadás, alvásprobléma, rossz közérzet, extrém esetben pedig súlyos allergiás reakciók is jelentkezhetnek, nem árt tehát vigyázni.

Forrás

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel