Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Íme, a bizonyíték: Nem hizlal, inkább fogyaszt a csoki!

Diéta & Táplálkozás

Íme, a bizonyíték: Nem hizlal, inkább fogyaszt a csoki!

A csokoládé minden bizonnyal a diétázók rémálma, hiszsokaknak nagyon nehéz lemondani errõl a közkedvelt édességrõl. A YouGov frisskutatási eredményei azonban remek hírekkel szolgálnak a csokoládéimádó fogynivágyó emberekben.

A kutatásban kérdõíves felmérés eredményeképpen derítettékfel, hogy azok körében, akik megvonták maguktól a csokoládét gyakrabban fordultelõ elhízás; mint azok között, akik megengedték magunkat ezt a nassolnivalót.

A felmérésben 2000 férfi és nõ vett részt, akik mindegyikerészt vett már valamilyen fogyókúrás programban a felmérést megelõzõen.

Akutatás egyik eredménye szerint 86%-uk eredményesebben fogyott abban azesetben, amikor mértékkel a csokoládét is megengedték maguknak; 91%-uk pedig adiétakor is megette azt a mennyiségû csokoládét, amit a diéta elõtt, és ezzel együtt is sikerült elérnie a fogyókúrás céljait.

Janet Aylott, dietetikus éskutatásvezetõ úgy nyilatkozott, hogy a csokoládéval kapcsolatos eredményekfényében elvetendõ minden olyan diéta, ami felesleges lemondásokkal ésönsanyargatással jár. Hosszú távon az a diéta hozhat igazán eredményt, ami tudatos és az arany középút filozófiáját követi az egyes ételek fogyasztásávalkapcsolatban.

Korábbi kutatások is bizonyították, hogy a csokoládé megvonása azért sem hozhat eredményeket, mert ilyenkor az ember egyéb ételekbõlfogyaszt többet annak érdekében, hogy csökkentse a csokoládé iránti vágyát, ígyez a folyamat a fogyását nem segíti majd – ezzel összhangban van a YouGoveredménye is.

Érdekesség, hogy egy másik kutatás szerint az édességeketteljesen kiiktató emberek 65%-a késõbb nagyobb valószínûséggel lesz elhízott.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel