Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Indítsd be már a reggelivel a zsírégetést

Diéta & Táplálkozás

Indítsd be már a reggelivel a zsírégetést

A nap elsõ étkezése, a reggeli elengedhetetlen az egészségesés harmonikus étrendben, ha éppen a felesleges kilók leadása a célunk, akkor isbátran reggelizzünk, de figyeljünk oda nagyon, hogy mit teszünk az asztalra,mert a reggeli akár a zsírégetést is beindíthatja, és a nap további részébenhatékonyan segítheti a fogyást.

Senkinek sem jelent új információt, hogy az egészséges étrend és a rendszeres testmozgás remek egészségmegõrzõ hatással van aszervezetünkre.

A legfrissebb kutatás eredményei azonban egy igen szoros,közvetlen hatást tártak fel a mozgás és az étkezés között. Kutatók igazolták,hogy hatékonyan növelhetõ a zsírégetés, ha éhgyomorra végzünk valamilyen mozgásformát.

További hasznos eredménnyel szolgáltak a kutatók, amely szerintaz edzések elõtt elfogyasztott szénhidrátok is segítik a zsírégetést, hisz ígya szervezet a zsírraktárakból dolgozik majd, és nem glükózból nyeri azenergiát.

Viszont nem mindegy, hogy milyen szénhidrátot fogyasztunk. A magas GIértékû ételek növelik a vér glükóz tartalmát. Az alacsony GI értékû ételek elfogyasztása azonban a zsírsavak elégetését teszik lehetõvé az evés utániedzéssel.

A kutatók igazolták, hogy az alacsony GI értékû ételekbõl;mint a joghurt, sovány tej, sajt, alma, eper, árpa, korpa, zöldség; álló reggeli és az azt követõ edzés együttesen jelentõs mennyiségû zsír elégetéséhezjárul hozzá.

Az alacsony GI értékû ételek segítik a zsír oxidációját, és még avitalitást is megnövelik – nyilatkozta Dr. Emma Stevenson, kutatásvezetõ.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel