Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Ismerjük meg az egyik leghatásosabb fogyókúrás módszert: Mindent a fehérje diétáról!

Diéta & Táplálkozás

Ismerjük meg az egyik leghatásosabb fogyókúrás módszert: Mindent a fehérje diétáról!

Nagyon hamar csüggedté válhat az ember, ha állandóan küzdenie kell a túlsúllyal. Könnyen fel is lehet adni a céltalan próbálkozásokat, ha egyszerûen bármibe is fog az ember, azok a fránya pluszkilók nem akarnak lemenni.

Ha az ember már azt érzi, hogy minden lehetséges eszközt megragadott a fogyásra, és nincs más, amit kipróbáljon, akkor a fehérjediéta lehet a megoldás. Ez a diéta tényleg segít elérni a fogyásban kitûzött célokat és mindezt hatékonyan és különösebb nem kívánt tünetek nélkül.

Míg más diétákban óriási küzdelmek árán érhetjük el, hogy hetente fél kilóvalkönnyebbek legyünk, addig a fehérje diétával heti több kilót is leadhatunk, és mindezt nagyon egyszerûen – csak arra kell odafigyelni, hogy milyen ételeketviszünk be a szervezetünkbe.

A diétás program alapja a fehérje és egyátgondolt, ésszerûen összeállított étrend, amelynek a segítségével lemondások,éhezés nélkül, könnyedén érhetjük el vágyott alakunkat.

Mindezeket olvasvaegyáltalán nem meglepõ, hogy a fehérje diéta az egyik legközkedveltebb fogyókúrás program, melynek hatékonyságát kutatási eredmények is alátámasztják.

Mi célt szolgál testünkben a fehérje fogyasztása? A fehérje,mint a sejtjeink alapvetõ alkotóeleme, a teljes szervezetünk egészséges ésoptimális mûködését szolgálja, ezért a fehérje fogyasztása eleve nélkülözhetetlen számunkra.

A fehérje nem csak a csontok, inak és az izomzat felépítéséhez,illetve a bõrünk feszességéhez nélkülözhetetlen, hanem olyan alapvetõ folyamatot is befolyásol, mint az anyagcsere.

Mi a baj klasszikus diétákkal?Leginkább az, hogy vészreakciót kapcsolnak be a szervezetünkben, ami igyekszika hiányzó energiát más módon helyettesíteni, ezért olyan raktárainkhoz nyúl,ahonnan a lehetõ leggyorsabban nyer energiát.

Ez a raktár pedig a vágyottzsírpárnák leépítése helyett, az izomzatunkat használja fel, és az izomzatunkból veszítünk a valós zsírégetés helyett.

Erre a problémára jelent alternatív módszert a fehérjediéta. A fehérjére alapozott étkezés biztosítja a fogyás beindulásáhozszükséges alacsonyabb kalória bevitelt, ugyanakkor nem fenyegeti az izomzatunkat, ellenben a zsírraktárainkkal, hiszen az izmok mûködéséhezszükséges fehérjét a szervezetünknek megadjuk a diéta során.

Az izomzatunk abban az esetben formálódhat ez alatt a diéta alatt, ha intenzíven sportolunk,viszont ez sem jelenti az izmok fogyását, pusztán építését és formálását. A fehérje diéta tehát megoldást nyújt a zsírégetés problémájára, valós segítségetjelent a felhalmozódott úszógumikkal való hatékony harcban.

A fogyókúrák átka a jojó-effektus, amivel sajnos sok diétásprogram nem tud mit kezdeni, ellenben a fehérje diétával ettõl sem kelltartanunk. Hiszen a diétával leadott kilók tartósan távol maradnak majd ésazokat nem fogjuk egy hamar visszaszedni.

E mögött a kedvezõ elõny mögött ugyancsak a fehérje jelenti a titkos összetevõt. A hagyományos diétákatbefejezve a szervezet, amikor újabb tápanyagokat kap, hirtelen újra elkezd raktározni és valójában ez indukálja a jojó effektust.

A fehérje diéta esetében azonban csak a zsírraktárak ürülnek, az izomzatunk változatlanul üzemelnek, ezért a szervezetünk nem fog minden egyes újonnan kapott energiára úgy tekinteni, amit azonnal el kell raktároznia egy következõ ínséges idõszakra –ez az oka annak, hogy a fehérje diétával leadott kilókkal tartósanmegõrizhetjük a vágyott alakunkat.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel