Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Kakaóval a túlsúly ellen!

Diéta & Táplálkozás

Kakaóval a túlsúly ellen!

A hízás, a felesleges kilók elszaporodása gyulladásos folyamatokat indít el a szervezetben, ami egy kevésbé közismert információ az elhízásról, viszont annál fontosabb, ha szeretnénk kezelni ezt a problémát.

Joshua Lambert, vezetõ dietetikus szakember elképesztõ kutatási eredményekrõl számolt be. Az amerikai kutatócsoport 10 héten átegereket vizsgált. A kísérleti állatok mindkét csoportja magas zsírtartalmúételeket evett, amitõl elhízott.

Az egyik csoport fogyasztott az étrend mellékakaót (kb. heti 1 evõkanálnyi tiszta kakaóport), míg a másik nem. Az eredmények azt mutatják, hogy a kakaót is fogyasztó egerek körében kisebbmértékben figyelhetõ meg túlsúllyal összefüggõ gyulladás a testükben.

Lambertéket meglepte, hogy a hízás mértékére különösebb hatást nem gyakorolt a kakaópor, viszont a gyulladást és a zsírmáj kialakulásátjelentõs mértékben csökkentette.

Lambert feltételezi, hogy a kakaó hosszabb idõtávlatban segítheti a fogyást és jelentõs egészségügyi hatásai lehetnek,hiszen a kísérletben azt is megfigyelték, hogy a kakaót fogyasztó egerek acukorbetegségre sem voltak olyan hajlamosak.

A kísérletben valódi, cukormentes kakaóõrleményt használtak, így semmi esetre sem szabad felvásárolni a cukros,instant kakaókat a boltokból a fogyás reményében, és a jelen eredményekbõl nemlehet azt a következtetést levonni, hogy emberi szervezetben is képes a kakaóilyen hatásokat elérni.

Ezen a területen érdemes hát tovább kutakodni éskísérleteket végezni.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel