Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Káposztával tehetjük sikeresebbé fogyókúránkat!

Diéta & Táplálkozás

Káposztával tehetjük sikeresebbé fogyókúránkat!

Õsszel sok ember próbál a téli idõszakra készülni, és egyfogyókúrával megelõzni, hogy a téli idõszakkal együtt túl sok súlyfelesleggelvárja majd a tavaszt. Alapvetõen ez egy tévhit, és a télnek nem kellene együttjárnia a hízással.

Sõt egy friss kutatási eredmény szerint akár télen is fogyhatunk, ha a diétánkat káposztával egészítjük ki – ez a módszer viszont nemcsak télen segít, hanem az év bármelyik évszakában hasznos kiegészítõje lehet afogyókúránknak.

A káposzta színének nincs semmilyen jelentõsége, az árapedig rendkívül kedvezõ, éppen ezért mindenkinek ajánlott a fogyasztása, aki szeretne leadni pár kilót. Vitamin és ásványi anyag tartalma mellett számtalanegyéb kedvezõ tulajdonsága is van a káposztának.

A klorofil tartalma révénsegíti a vérképzést; mustárolaja a baktériumok elleni küzdelemben hasznos. Ezekmellett ráadásul még csíraölõ is, aminek köszönhetõen egy természetesantibiotikumhoz jutunk a káposzta fogyasztásával.

A vitaminok közül még érdemeskiemelni, hogy C-vitaminban rendkívül gazdag, éppen ezért immunerõsítõ hatású.

Mi köze mégis a fogyáshoz a káposztafogyasztásnak? Magas anövény rosttartalma, és ennek köszönhetõen javítja az anyagcsere folyamatokat,nem mellesleg már kisebb adag is teltségérzetet kelt.

Vagyis kevesebbet fogunkenni, de egészségesen eszünk, és az emésztésünk felgyorsulása révén beindul a felesleges kilók leadása.

A kutató szakemberek szerint elsõsorban ezek miatt atulajdonságok miatt ajánlott a káposzta kiegészítõ használata egy diétában,hisz segít eltávolítani a feleslegesen bevitt tápanyagokat, megelõzi még améreganyagok lerakódását is a gyorsított anyagcsere révén.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel