A mindennapokban gyakran okoz fejtörést számunkra, hogy mitebédeljünk. Ez a nehézség egy zsírégetõ diéta idején még inkább megjelenik amindennapokban, hiszen szeretnénk valami finom és laktató, ugyanakkorkalóriában szegény fogást elfogyasztani.
Szeretnénk ebben a nehézségbensegíteni, és két receptet is megosztunk az olvasóval, amik nagyon egészségesek és egyben ízletesek is.
Sárga zöld spagettitészta
Hozzávalók: 200g spagetti-tészta durum- vagy teljes kiõrlésûlisztbõl, 150 g friss cukorborsó, zöldségleves alap, 50g gorgonzola ésízesítõszerek.
Elkészítés: Kifõzzük a spagettinket. A borsót blansírozzukegy kevés sóval ízesített vízben, majd hideg vízzel átszûrjük. A gorgonzolát azöldséglevessel felforraljuk, majd állandó keverés mellett alacsony lángonbesûrítjük, és befûszerezzük.
Sót csak mértékkel használjunk. A mártásunkbakeverjük a borsót, majd a spagettire öntjük. Pirított fenyõmaggal szórhatjukmeg a tetejét fogyasztás elõtt.
Rakott cukkini
Hozzávalók: közepes cukkini, extra szûz olívaolaj, egycsokor petrezselyem, kakukkfû, 3 gerezd fokhagyma, 100 ml borecet ésízesítõszerek.
Elkészítés: A cukkinit megtisztítjuk, megpucoljuk, és apróravágjuk. Megsózzuk, majd lecsepegtetjük. A serpenyõben felhevítjük az olajt, ésmegsütjük benne a cukkinit, a zsiradékot felitatjuk a kisült zöldségekrõlpapírtörlõ segítségével.
A zöldfûszereket a fokhagymával és az ecettelösszekeverjük, az öntetet és a cukkinit egymásra rétegezzük, és márfogyaszthatjuk is.