Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Kiderült, hogy mi okozza a csillapíthatatlan éhséget

Diéta & Táplálkozás

Kiderült, hogy mi okozza a csillapíthatatlan éhséget

Az elhízott gyerekek és felnõttek gyakorta vallanak arról,hogy sokszor farkaséhség gyötri õket, és valójában okozza az elhízásukat.

Egyfriss kutatás szerint a farkaséhség hátterében genetikai sajátosságok húzódnak meg és a családi halmozódást mutatnak – így a gyermekek körében az elhízást nemminden esetben a szülõk figyelmetlensége vagy akaraterejük hiánya eredményezi.

A Cambridge-i Egyetem kutatói 300 túlsúlyos gyermek DNS-étvizsgálták, amit normál súlyú gyermekek DNS-ével hasonlítottak össze. Rendkívülmeglepõ, hogy az elhízott gyermekek DNS állományában kimutatható a DNS rendellenesség, ami a csillapíthatatlan éhségüket okozza.

Ebbõl pedig azkövetkezik, hogy egy embrió génállományába már elõre beleíródik az elhízáslehetõsége és veszélye. Az eredmény azt jelenti, hogy nem lelki vagy külsõ okokállnak az éhség, a farkaséhség hátterében.

A kutatási eredmények arróltanúskodnak, hogy a farkaséhség okozója egy-egy hiányzó DNS szál a 16-os kromoszómán található 9-es génen.

A DNS rendellenesség miatt az agy nem tud megfelelõ választküldeni a leptin hormonnak, ami az étvágy szabályozásában vesz részt, ígyegyszerûen kontroll nélkül marad ez a folyamat az elhízott gyerekeknél,felnõtteknél – vagyis nincs válaszreakció, ami csillapítaná a folyamatos éhséget.

A DNS rendellenesség miatt elhízott gyerekek ezért nyilatkoztak a kutatásbanarról, hogy állandóan enni akarnak, nincs olyan pillanat, amikor ne lennénekképesek enni.

A kutatóknak így a jövõben az a feladata, hogy részleteiben is feltárják ezt a problémát, és kitalálják, hogy mi lehet a megoldás erre a DNSmutációra.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel