Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Könnyebben fogyunk, ha diéta mellett sportolunk is

Diéta & Táplálkozás

Könnyebben fogyunk, ha diéta mellett sportolunk is

Számtalan tanulmány írt már arról, hogy a sportolás mellettegészségesebben esznek az emberek.

A Harvard Egyetem munkatársai a sport és a táplálkozás újabb összefüggéseit tárták fel és helyezték tudományos alapokra, mégpedig azt az egyáltalán nem meglepõ kapcsolatot, hogy a diéta mellettvégzett sporttal könnyedén lefogyhatunk.

A feltárt összefüggés valóban nem meglepõ, azonban annálérdekesebb képet mutatnak a feltárt háttértényezõk. Az eredmények ugyanis aztigazolják, hogy ha valaki rendszeresen mozog, akkor inkább megkívánja azegészséges ételeket, sõt kevésbé hajlamos arra, hogy degeszre egye magát.

Atengerentúli kutatás során epidemiológiai tanulmányok adatainak a megvizsgálásasorán keresték arra a kérdésre a választ a kutatók, hogy vajon könnyebb-e betartani egy diéta szabályait, ha a diétázó rendszeresen mozog, mintha nemalkalmaz semmilyen mozgásformát?

A kutatók válasza pedig egy határozott igenerre a kérdésre.

A kutatók neurológiai okokat derítettek fel, ami ennek ajelenségnek a hátterében áll. A kutatók azt fedezték fel, hogy a sport hatására az agyban olyan reakciók indulnak el, amik tartós változást érnek el az agyszerkezetében.

A változás leginkább a prefrontális kérget érinti, ami azértfelelõs, hogy gondoljunk a cselekvéseink elõtt.

A rendszeres testmozgás éppen ezért úgy támogatja a fogyást, hogy elkötelezetté teszi az agyat a választottdiéta mellett, és csökkenti a meggondolatlan kényszerevések számát, csökkentiaz elcsábulás lehetõségét is, vagyis tudatosabbá teszi a táplálkozást is.

A szakemberek a neurológiai háttér mellett még azt a pszichés tényezõt iskiemelik, hogy a sport egyben a kitartásunkat is növeli, és nagyobbakaraterõvel inkább képesek vagyunk kitartani egy egészséges életmódváltásmellett.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel