Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Kutatások szerint 28 évesen a legkönnyebb lefogyni!

Diéta & Táplálkozás

Kutatások szerint 28 évesen a legkönnyebb lefogyni!

Megtaláltuk, hány évesen tudnak a nõk igazán könnyedénfogyni – állítja egy friss, amerikai tanulmány. A tudományos igényességgelösszeállított kutatásban – amely 3000 nõ részvételével készült, azt fedeztékfel a szakemberek, hogy egy nõ 28 évesen képes a legkönnyebben lefogyni.

Ennek a hátterében több élethelyzethez kapcsolódó tényezõ is áll a kutatók szerint.

Úgy találták, hogy azért a 28 éves kor az optimális életkor a fogyáshoz, mert a nõk ilyenkor törõdnek a legtöbbet az alakjukkal, ilyenkor van a legtöbb idejük és kitartásuk, ezért könnyedén képesek a vágyott céljaikra fókuszálni éskitartani a fogyást és alakformálást illetõen – így ennek az életkornak azelõnye sokkal inkább az életvitelben és személyes képességekben rejlik, semminta genetikán alapulna a siker.

A kutatásban részt vevõk 65%-a elismerte, hogy életének abban a fázisában, amikor könnyedén tudott a fogyókúrára koncentrálni,azt elsõsorban kitartásának és céltudatosságának, vagyis akaraterejének köszönhette.

A kutatásban alátámasztották, hogy a 30 év feletti nõk túlelfoglaltak ahhoz, hogy az alakjukkal és a fogyókúrával foglalkozzanak; a 40-50 éves nõket pedig nem különösebben foglalkoztatja a testsúlyuk, így nem adják afejüket egykönnyen diétára.

A 40-es korosztályba tartozó nõk 40%-a nyilatkozottúgy, hogy számára a „jó alak” nem jelent túl sokat.

A kutatásban résztvevõk egy év leforgása alatt legalább kétszer belevágtak valamilyen életmódváltóprogramba, és havi szinten átlagosan 130 fontot szántak kondi bérletre – mégisteljes sikerrel csak egynegyedük járt az egyes diétás programmal, és háromnegyedük részére minimum egy esetben semmilyen eredményt sem hozott afogyókúra.

A kutatásban azt is górcsõ alá vették, hogy mi motiválja anõket a fogyásban. Az elsõdleges motivációs tényezõ az esküvõ, és a nyaralásvolt, és szerepet kapott még az a gondolat is, hogy szebb látvány mutatkozikmajd a tükör elõtt.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel