Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Látványos eredmények a 40 napos diéta segítségével

Diéta & Táplálkozás

Látványos eredmények a 40 napos diéta segítségével

Ha a 90 napos diétánál rövidebb diétára adnánk a fejünket,akkor a közismert kúra megfelezése gyakorlatilag a 40 napos diétával egyenlõ.

Ez a diétás program változatos minden tápanyagra, vitaminra és rostra kiterjedõprogramot nyújt a fogyni vágyóknak, aki több felesleges kilót is leadhat aligtöbb, mint egy hónap alatt.

A 40 napos programban részt vevõk között nincsolyan, aki minimum egy kilótól ne szabadult volna meg a diéta alatt betartva azelõírt szabályokat – méltán közkedvelt a 90 napos diéta rövidebb változata a fogyni vágyók körében.

A program egyszerû szabályait betartva nem csupán egy,hanem akár 5-6 kilót is leadhatunk. A diéta alapjait, amerikai sport orvosok által igazoltan, a tápanyagok szétválasztása jelenti, melyek kedvezõek mind afogyás mind a vérnyomás szempontjából.

A 40 napos program azért is közkedvelt,mert segítségével nem kell tartanunk a leadott kilók visszaszedésétõl, ígybúcsút mondhatunk a rettegett jojó hatásnak is. Sõt a diétát akár 20 nap után is abbahagyhatjuk, ha elértük a vágyott súlyt, és nem kell semmilyen károskövetkezménytõl tartanunk.

A 40 napos diétában a szétválasztás azt jelenti, hogy egyszerre egyféle tápanyag csoportot viszünk a szervezetünkbe, így a gyomrunk könnyebben és gyorsabban megemészti a bevitt ételeket.

A program során az egyes élelmiszercsoportoknak elõre megszabott sorrendje van, melyen nemváltoztathatunk, hiszen ez támogatja mind a fogyást mind a szervezetünk könnyedségét.

A 40 napos diétában fehérje, majd keményítõ, majd szénhidrátnap és végülgyümölcsnap következik, és ez a négy nap ismétlõdik ebben a sorrendben egészena 40. napig. A program alatt minimum egy alkalommal – ajánlott a 20. napkörnyékén – egy víznapot tartanunk.

A víznap gyümölcsnap és fehérjenap közé iktatható be; amelynek célja a szervezet megtisztítása és a méregtelenítés,ezzel is támogatva a fogyás folyamatát.

A diéta során minden napunkat gyümölccsel kezdjük reggeliként és egészen az ebédet megelõzõ egy óráig ehetünkgyümölcsöket. Egész nap bátran ihatunk cukormentes kávét és teát, zöldteát.

A 40 napos diéta étrendjében szabad kezünk van a programalatt, érdemes változatosan összeválogatnunk az egyes napokon elfogyasztottélelmiszereket, hiszen bõven van mibõl választanunk.

Fehérjenapon ehetünk –elsõsorban zsírszegény változatokban – halat, mindenféle tejterméket, sajtot,joghurtot, tejfölt, túrót, kefirt, húsokat és tojást.

Keményítõ napon elõtérbe kerülnek a zöldségek, fogyaszthatunk rizst, burgonyát, répát, lencsét,kukoricát, zöldbabot, borsós, babot, egyéb hüvelyeseket sütve, fõzve, párolvaegyaránt.

Szénhidrátnapon picit bûnözhetünk is, hiszen a sütemények (elsõsorbansósak) is beleférnek ebbe a napba, és ehetünk tésztaféléket, könnyed feltéttelakár még pizzát is. Gyümölcsnapon pedig csak arra kell figyelnünk, hogy gyümölcsöt együnk, abból persze bármennyit ehetünk.

Érdemes a könnyedebb gyümölcsökbõl fogyasztanunk, mint az alma, narancs, kivi, grapefruit, ananász.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel