Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Létezik egészséges kenyér is

Diéta & Táplálkozás

Létezik egészséges kenyér is

A friss és puha kenyér minden ember számára alapvetõtáplálék, és így van ez évezredek óta, amióta az ember feltalálta akenyérsütést. A fogyni vágyók azonban hatalmas vetélytársként tekintenek akenyérre, elsõsorban a fehér kenyérre, amirõl mindenképpen le kell mondaniuk,ha szeretnék elérni a vágyott testsúlyukat.

A kenyér azonban lehet egészségesés diétás is, sõt egy remek tápanyagforrás, hiszen ásványi anyagokban gazdag. Mégis, hogyan érhetõ el egy diétázó számára az egészséges kenyér?

Egy friss felmérés eredményei szerint egy átlag magyar embernagyjából 20 dkg, 2-3 szelet fehér kenyeret eszik meg egy nap. A táplálkozástudományszakemberei szerint ez a mennyiség teljesen normális és egészséges fogyasztás akenyérbõl, azonban nem mindegy, hogy milyen kenyérbõl, mert az egészségesverziókat kell keresnünk.

A félbarna és barna kenyerek, valamint a teljeskiõrlésû gabonából készült kenyerek szénhidrát tartalma a fehér kenyérhezhasonló, azonban azzal ellentétben sokkal több, a szervezet számára jólhasznosítható anyagot is tartalmaznak.

Ilyen kedvezõ összetevõk a rostok, aB1-, B2- és B6-vitaminok, és a szelén, cink, magnézium és kálium ásványianyagai. A fehér kenyerek helyett éppen ezért a magvas és a teljes kiõrlésû formák több hasznos tápanyagot biztosítanak és a rost révén még a teltségérzetet is növelik.

Ezek a tápanyagban gazdag kenyerek megfelelõ alternatívátjelentenek egy-egy diéta idején, amibõl mértékkel fogyasztva és megfelelõfolyadékfogyasztást is biztosítva mellé garantáltan nem kell a hízástóltartanunk.

Sõt a rostok a sok folyadékfogyasztás mellett képesek kifejtenijótékony hatásukat, gyorsítják az anyagcserénket és segítenek kitisztítani a beleinket, vagyis segítenek beindítani a fogyást.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel