Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Makacs hasi zsírpárnák? Dinnyediétával orvosolható!

Diéta & Táplálkozás

Makacs hasi zsírpárnák? Dinnyediétával orvosolható!

Zamatos és lédús, szinte mindenki által kedveltslágergyümölcs a dinnye. Alig várjuk a nyarat, hogy az elsõ dinnyékbõlkóstolhassunk, és egészen az õsz beköszöntéig élvezhetjük ezt a remekgyümölcsöt.

A dinnye azoknak is nagy segítséget jelent, akik éppen a nyári szezonban kívánnak leadni néhány kilót, nem mellesleg éppen a hason felgyûltzsírpárnákból lett elegük, mert a dinnye számukra remek partner lehet,köszönhetõen kedvezõ tulajdonságainak.

A leveses dinnye fogyasztása számtalan kedvezõ hatástgyakorol a szervezetünkre, függetlenül attól, hogy görög vagy sárgadinnyétfalatozunk-e. Remek vízhajtó hatása révén segíti a salaktalanítást, tisztítja abeleket, gyorsítja az emésztést.

De nem csak tisztít, emellett még feltölti a szervezet vitamin és ásványi anyag raktárait is. Hiszen gazdag káliumban,magnéziumban, vasban, B- és C-vitaminban, kalciumban, nikkelben és fluorban.Hozzájárul a dinnye a magas vérnyomás kezeléséhez, kedvezõ hatással van a szívreis.

Likopin tartalma révén, ami egy ismert antioxidáns, segít felvenni a harcot a rákos megbetegedések ellen, és garantáltan távol tartja tõlünk a rákossejteket, ha szezonban évente dinnyediétát tartunk.

Mindezek mellett pedig olyan zsírbontó enzimeket tartalmaz,ami miatt a diétázók és fogyni vágyók körében egy igen kedvelt nyári gyümölccsévált a dinnye.

Nem is beszélve a citrulin tartalmáról, ami a szövetekfelépítésében vesz részt, feszesíti a kötõszöveteket, és remek partner a narancsbõr elleni harcban, annak megelõzésében.

Ha három napon át dinnyén ésvízen kívül nem fogyasztunk mást, akár 2-3 kilót is leadhatunk, és elsõdlegesena derékbõségünket csökkenthetjük a dinnyediéta kedvelt módszerével.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel