Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Méregtelenítés, avagy a fogyókúra alapja

Diéta & Táplálkozás

Méregtelenítés, avagy a fogyókúra alapja

Érdemes a testünket felkészíteni a fogyókúrára. A diétánkakkor lehet a leghatékonyabb, ha mielõtt belevágunk, elvégzünk egy alapossalaktalanító programot.

Persze vannak olyan méregtelenítések, léböjtök, amikeleve fogyással járnak; de egy komplett diétás program elkezdése elõtt is csak a hatékonyságot szolgálja, ha idõt szánunk a belsõ takarításra. Cikkünkben mostazzal segítünk, hogy érdemes belevágni a méregtelenítésbe.

A szervezetben felhalmozódott salakanyagok nem csak a léböjtkúrák és a csodabogyók segítségével távolíthatóak el. A méregtelenítés alapja,hogy mellõzzünk olyan anyagokat, amik megzavarják az anyagcserét és ezzel károsanyagok elszaporodását eredményezik. Méregtelenítés céljából például érdemes lehetmellõzni a glutént, a gyorséttermi kosztot.

Nagy segítséget jelent méregtelenítés idején is aszervezetnek a zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrend, érdemes az uborkát,zöldalmát, brokkolit, zöldbabot fogyasztani – a színében is zöld ételek segítika salakanyagok elszállítását.

Segítségünkre lehetnek a teák, az aranygyökér fõzet vagy a gyermekláncfû tea.

Viszont a teánkat se ízesítsük cukorral. Kerüljük a cukorhasználatát, és a cukortartalmú ételeket és italokat egyaránt. Sajnos a cukornehezen távozik a szervezetbõl, így elsõdleges forrása a méreganyagoklerakódásának. A cukor káros az vércukorszintünkre nézve is. Ha nagyonszeretnénk édesíteni, tegyük azt jó minõségû barna cukorral.

Végül, de nem utolsó sorban, mert e nélkül semmit sem ér azegész: mozogjunk. A mozgás is gyorsítja az emésztési folyamatokat, és segít asalakanyagok elszállítására serkenti a szervezetet.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel