Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Mi a különbség a diéta és a fogyókúra között?

Diéta & Táplálkozás

Mi a különbség a diéta és a fogyókúra között?

A diéta és a fogyókúra szavakat, bár lényegesen eltérnek egymástól,gyakran mégis egymásnak teljesen megfeleltetve használjuk, mintha ugyanaztjelentenék.

Igaz, hogy egy-egy fogyókúra során általában valamilyen diétás étrendet követünk azzal a céllal, hogy leadjuk a súlyfelesleget. Viszont ez adiétákra önmagában már nem mindig állja meg helyét.

Diétázni ugyanis, akkor islehet, ha nem akarunk egy dekától sem megszabadulni, csak egyszerûen szükségünkvan rá egy betegség kezelésében. A diéta fogalmába az is belefér, ha az ételeinket nem a megszokott módon készítjük el, hanem módosítanunk kell azon,hogy egészségünket szolgálja.

Amikor elkezdünk, egy fogyókúrát egyetlen cél van a szemünkelõtt: le akarunk fogyni.

A diéta ennél összetettebb, hisz lehet célunk a diétával is a fogyás, de összességében emellé gyakran társulnak hosszabb távraszóló célok, mint a meglévõ betegségünk kezelése, kordában tartása, vagy egyesetleges betegség megelõzése.

Akár diéta, akár fogyókúra érdemes tervezni és aszükséges alapanyagokat elõre megvásárolni, hogy ne ezen a hiányosságon múljona célunk megvalósulása.

Jó, ha egy hétre elõre látjuk, hogy mikor mit fogunk enni, amit kellõ idõben el is tudunk készíteni a rendelkezésre állóalapanyagokból, így könnyebb lesz a régebbi szokásainkat elengedni, ésbetartani az újfajta étkezés szabályait.

A diéta talán azért is keverhetõ olyan könnyen össze a diétafogalmával, mert egyre több olyan diétás étrend elérhetõ, ami heteket vagy akárhónapokat vesz igénybe.

Viszont a diéta eltér abban is a fogyókúrától, hogy tartalmában egy sokkal változatosabb, minden tápanyagot tartalmazó étrendetkövet, mértékkel minden alapanyag fogyasztását megengedi egy diétás étrend.

Ígybátran ehetünk sovány húsokat, sovány tejterméket, teljes kiõrlésû magvaspékárukat, zöldséget és gyümölcsöt egyaránt. A diétában változatos lehet egyikés másik nap, ellenben a fogyókúrával, ami általában monoton és ismétlõdõ ciklusokat kínál.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel