Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Miből áll a francia keto diéta?

Diéta & Táplálkozás

Miből áll a francia keto diéta?

Meglepően gyakran találkozunk manapság a ketogén diéta mellett annak egy speciális típusával, melyet csak úgy ismerünk, hogy francia keto diéta. Rengetegen értetlenül néznek, amikor ezzel találkoznak, és nem meglepő módon, hiszen igencsak félrevezető ez az elnevezést, amit megpróbálunk most röviden és tömören összefoglalni.

Kezdjük azzal, hogy francia keto diéta nem létezik. Legalábbis abban a formában nem, ahogyan azt a név alatt sokan gondolnák, hiszen mit is sugall nekünk ez az elnevezés? Valójában egy olyan fogyókúrás módszert, ami lehetővé teszi számunkra, hogy valamiféle francia ételekkel vagy étrenddel kövessük a ketogén diéta szabályait. Az viszont bizonyára mindenki előtt nyilvánvaló, hogy ehhez még a globalizmus ellenére is lényeges lenne Franciaországba költözni ahhoz, hogy átültessük a gyakorlatba az elképzelést.

Lényeges továbbá, hogy a francia keto diéta elnevezést egy diétákra fókuszáló és ételforgalmazásra koncentráló brand kezdte el használni, és azóta mindenki ennek az olcsó alternatíváját keresi. Ilyesmiről értelemszerűen nem beszélhetünk, azonban létezik egy olyan étrend, melyet néhány hétig követve egészen hasonlóképpen táplálkozhatunk, mint azok, akik a fenti elvet követve franciás ételekkel és összetevőkkel szeretnének leadni néhány felesleges kilót. Az alábbiakban összeállítottunk egy heti mintaétrendet, ami ebből a szempontból bőven kimeríti a francia diéta fogalmát, noha ketogénnek csak részben nevezhetnénk.

Lássuk, hogy miről van szó!

1. nap

Az első napon a reggelink semmi másból ne álljon, csak egy csésze cukormentes feketekávéból, és néhány rozskekszből, majd ebédre két főt tojást és sós vízben főtt spenótot fogyasszunk önmagában. Vacsorára – amit időzítsünk minden nap 5-6 órára – egy kisebb szelet főtt marhahúst együnk, méghozzá bármennyi saláta társaságában.

2. nap

A második napon is ugyanaz a reggeli, a főtt marhahús szelet azonban ebédre kerül, méghozzá gyümölcs társaságában. Vacsorára aztán együnk tiszta húsból álló sonkát – maximum 15 dekagrammot –, valamint sok-sok salátát.

3. nap

A harmadik napon is feketekávé és rozskeksz az indító, majd ebédre két darab főt tojást és rengeteg salátát együnk. Vacsorára ugyanúgy tömjük tele a bendőnket salátával, ami mellé 15 dekagramm főtt sonkát is elfogyaszthatunk.

4. nap

Ismét indíthatunk cukormentes kávéval, és ha találunk, akkor teljes kiőrlésű bagettből egyaránt elfogyaszthatunk egyet. Ebédre aztán jöhet egy darab főtt tojás, 10 dekagramm sovány sajt, valamint sárgarépa, méghozzá nyersen vagy főzve, amennyit csak szeretnénk. Vacsorára jöhet egy szelet főtt sonka és némi zöldség, gyümölcs.

5. nap

Az ötödik napot is kezdjük cukormentes kávéval, hozzá ehetünk kekszet és sárgarépát, míg ebédre párolt halat és zöldséget, paradicsomból vagy fejessalátából szinte bármennyit. Vacsorára aztán egy kisebb szelet főtt marhahús jöhet, méghozzá tetszés szerinti mennyiségű salátával.

6. nap

A hatodik napot indítsuk ismét cukormentes kávéval, hozzá egy teljes kiőrlésű zsemlével. Ebédre együnk grillcsirkét – amennyi jólesik –, majd vacsorára két főtt tojás mellé annyi sárgarépát – nyersen vagy főve –, amennyit akarunk.

7. nap

A diéta utolsó napján reggelire ismét jöhet a kávé – aki esetleg nem kávézik, sima citrommal és mézzel ízesített fekete- vagy zöldteát is választhat –, majd ebédre egy szelet főtt marhahúst és gyümölcsöt válasszunk, vacsorára pedig szabad a gazda a fentiek mentén.

FONTOS: a diétát egy hétnél tovább soha ne gyakoroljuk, és igyunk minden nap legalább 2-3 liter vizet mellé! Ezzel a megoldással egy hét alatt 5-8 kilogrammot is leadhatunk!

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel