Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Miért egyél sok zöldséget és gyümölcsöt?

Diéta & Táplálkozás

Miért egyél sok zöldséget és gyümölcsöt?

A fogyni vágyók gyakran nehezen iktatják be az étrendjükbe azöldségek és a gyümölcsök fogyasztását, fõleg abban a megemelt mennyiségben,ahogyan azt általában az összes diéta javasolja.

Mégis elemi tanács minden fogyni vágyó számára, hogy fogyasszon a lehetõ legtöbb zöldséget és gyümölcsöt a diétájában, és találja meg a megfelelõ helyet ezeknek a vitaminban gazdagalapanyagoknak is az étrendjében. Miért is fontos, hogy sok-sok zöldséggel ésgyümölccsel lássuk el a szervezetünket?

Manapság az állandó vásárlási kényszer és a fogyasztóitársadalom elvárásai révén is átalakultak az étkezési szokások. Mi semegyszerûbb, mint bekapni és elszopogatni egy multi vitamin tablettát?

A gyümölcsök azonban, még akkor is, ha picivel több idõt igényel, mirefogyasztásra elõkészítjük, a lehetõ legtermészetesebb vitaminforrások, amelyek nem terhelik meg az emésztésünket, és a beleket, és a lehetõ leginkább az emberi szervezet igényeit szolgálják ki.

Az alma bizony néha kemény, máskorkásás, van, hogy nem elég édes, sõt azt is lehet, hogy már ráncosodik a héja.Ezek azonban csak kifogások, hiszen a vitamintartalma és egyéb hasznostulajdonságai révén attól még ugyanolyan fontos tápanyagot jelent számunkra,ahogyan számtalan más gyümölcs is.

A lehetõ legjobb, amit tehetünk, hogyvesszük a fáradtságot, és megmossuk, megpucoljuk, elrágcsáljuk ezeket a finomés tápanyagban gazdag gyümölcsöket. A nyersen fogyasztott gyümölcs rosttartalmasegíti az emésztésünket, és ellát bennünket minden fontos ásványi anyaggal avitaminok mellett.

Általában a sok zöldség és gyümölcs elfogyasztása akkor váltki ellenkezést, amikor az ember azt hiszi, hogy lehetetlen mennyiséget kéneelfogyasztania ezekbõl az alapanyagokból. Azonban nem kell olyan szélsõségekregondolni, hogy márpedig minden egyes nap együnk meg két kiló almát.

Nem errõlvan szó. Pontosan nem tudjuk, hogy mennyi lehet az ajánlott mennyiség,valószínûleg egyénenként ez is eltérõ dolog. Nekünk a diéta és a fogyás soránelegendõ arra odafigyelnünk, hogy együnk rendszeresen, és minden egyesalkalommal kerüljön a tányérunkra gyümölcs és/vagy zöldség is.

Ez optimálisesetben azt jelenti, hogy naponta öt alkalommal enni fogunk nyers zöldségetvagy gyümölcsöt. Reggeli és vacsora mellé ehetünk egy kis zöldsalátát,paprikát, paradicsomot, uborkát, retket, répát, de ebédhez ugyancsak ehetünksalátát vagy éppen savanyúságokat, káposztát, céklát, uborkát, de azöldséglevesek vagy krémlevesek is remek választás, bár ebben már feldolgozzuka zöldségeket.

Tízóraira és uzsonnára beiktathatjuk a gyümölcsöket, mint azalma, körte, szõlõ, szilva, áfonya és még sorolhatnánk. Napi rendszerességgel  , napi öt alkalommal ezeket a finom falatokat, és máris könnyebbenolvadnak majd rólunk a felesleges kilók.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel