Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Mikor kell fogyókúrázni?

Diéta & Táplálkozás

Mikor kell fogyókúrázni?

Mikor kell fogyókúrázni? Hangzik a kérdés, amit talán elsõrenem is olyan könnyû megválaszolni, azonban ez a kérdés rengeteg férfi és nõfejében ott motoszkál nap, mint nap. Miért érdekes ilyen sok ember számára ez atéma nemtõl és kortól függetlenül? Igyekszünk megválaszolni ezeket akérdéseket!

Alapvetõen bátran élhetünk azzal a kijelentéssel, hogy a testsúly változása egy teljesen természetes dolog, és azt mondhatjuk, hogy egyegészséges egyensúlyi rendszerben mûködik a fogyás és a hízás is.

A fogyasztóitársadalom elterjedése elõtt teljesen érthetõ volt, hogy az emberek zöme ahideg hónapok alatt felszedett pár kilót, azonban annak nyárra már nyoma semvolt, sõt nyáron senki sem hízott.

Ezt annak a természetes harmóniának éskörforgásnak köszönhették, hogy a télen elraktározott súlyfeleslegtõl a tavasziböjt idején mindenki könnyedén megszabadult, és nyáron gondtalanul élvezték ajó idõt, és persze dolgoztak is eleget.

Napjainkban azonban már minden élelmiszer könnyedén elérhetõa boltok polcain és a minden sarkon megtalálható éttermekben. Az embernekszinte semmit nem kell tennie azért, hogy ehessen; viszont evés után sem teszszinte semmit, mert egy mozgásszegény életmód van kialakulóban – vagy már ki isalakult.

A hideg téli hónapokban a természet rendje szerint továbbra is felhalmozódik a súlyfelesleg, azonban amikor jön a tavasz, az ember már nemadja le ezeket a kilókat, így évrõl évre egyre több súlyfelesleg terheli azemberi szervezetet.

Elõfordulhat egy téli hónapban, hogy az ember felszed 3-4kilót, azonban ezt tavasszal könnyedén le is lehet adni, ha az ember tudatosaneszik, és eleget mozog, aktívan él.

Télen teljesen természetes, hogy az embernem szívesen tartózkodik odakint, pedig még a szakemberek is azt ajánlják, hogy napi 30 perc séta a hidegben is nagyon jó hatással van az ember állóképességéreés kondíciójára.

Tavasszal pedig egyenesen kötelezõ egyre többet kinttartózkodni a szabadban, és nagyokat sétálni, aktívan sportolni, hiszen ez azegyetlen módja annak, hogy a télen felszedett kilók, tavasszal könnyedéntávozzanak.

Aggodalomra pedig az adhat okot, ha az ember télen többet hízik az elfogadható mennyiségnél, és a jó idõ beköszöntével sem aktivizálja magát,hiszen ilyenkor a felesleges kilók csak gyûlnek.

Érdemes egy hatékony fogyókúrás módszert keresni, hogy megállíthatóvá váljon a folyamat, mielõtt túlsok súlyfelesleg halmozódik fel, amitõl sokkal nehezebb lesz megszabadulni.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel