Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Mit adjunk reggelire a gyereknek, hogy ne hízzon el?

Diéta & Táplálkozás

Mit adjunk reggelire a gyereknek, hogy ne hízzon el?

A szülõkre a nevelés terén rengeteg feladat vár és óriásifelelõsség hárul, igaz ez az olyan mindennapi eseményekre is, mint az étkezés.

A mai világban, amikor a túlsúly óriási problémát okoz, már gyermekkorban semmintegy, hogy mi kerül az asztalra. Érdemes odafigyelnünk rá szülõként, hogy mit eszik a gyermekünk, ha nem szeretnénk, hogy az elhízás számára is gondotokozzon.

A nap elsõ étkezése kifejezetten fontos a gyermekeinkszámára is, azonban számtalan szülõnek küzdeni kell a gyermekével, hogyhajlandó legyen a gyerek elfogadni az egészséges és tápláló reggelit, úgy, mintpéldául a müzlit vagy a salátát.

Mit tehet egy szülõ abban az esetben, ha a gyermeke nem hajlandó sem müzlit, sem salátát enni? Nem marad más, mintfeltenni a két kezét, és valami egészségtelen falatot adni a gyermeknek?

Szerencsére ez nincs így, hiszen e kettõ fogáson kívül még számtalan lehetõség közül választhatunk, és egészséges, tápláló ételt tehetünk az asztalra, amibõla gyermek kedvére fogyaszthat, és kellõ erõre kap a délelõtti játékhoz, továbbáa vércukra sem fog ingadozni.

Nézzük csak, melyek ezek az egészségeslehetõségek, amelyeket itthon is könnyedén beszerezhetünk, illetveelkészíthetünk reggelire.

Cukormentes lekvár vagy mogyoróvaj: Szinte alig akad olyangyerkõc, aki ne fogadna örömmel reggelire egy lekváros vagy mogyorókrémeskenyeret. Szerencsére mindkettõbõl kapható a boltokban cukormentes változat, ésfehér kenyér helyett kenhetjük teljes kiõrlésû kenyérre is. Még a felnõttek ismegirigyelhetik ezt a reggeli alternatívát!

Gyümölcskása: Minden gyermek szeret valamilyen gyümölcsöt,ha nem is mindegyiket. Igazán finom meglepetéssel kedveskedhetünk agyermekünknek, ha hetente egyszer-kétszer tej, joghurt és gyümölcsfelhasználásával gyümikását készítünk neki.

Gyümölcsjoghurt: A joghurtra több szülõ úgy tekint, hogy nemigazi étel, nem tápláló fogás. Ha feldobjuk a joghurtot, és mi magunk keverünkbele friss gyümölcsdarabokat, legyen az alma, körte vagy éppen banán, akkormáris egy táplálóbb alternatívát kínálhatunk gyermekünknek.

Gyümölcstúró: A gyümölcs és a túró remek párosítás, ha agyermekünk kedveli a túrót. Nincs is más teendõnk, mint elõvenni a turmixgépetés a gyümölcsdarabokat a túróval együtt a gépbe dobálni és túrókrém állagúrakeverni. A gyerkõc akár cukormentes kekszeket is mártogathat a krémbe, amiveligazán tápláló falatok juthatnak a hasába.

Sült sajt: Tartalmasabb és kiadósabb reggeli ötlet a sültsajt. Kenyérrel egy igazán laktató, fehérjében és kalciumban gazdag reggeli,amitõl kellemesen megtelik a gyerkõc pocakja.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel