Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Mitől olyan nehéz a fogyás? Itt a válasz!

Diéta & Táplálkozás

Mitől olyan nehéz a fogyás? Itt a válasz!

Számos olyan állati tulajdonságot levetkõzött az ember azevolúció és fejlõdés során, ami ma már csak a vadállatokra jellemzõ; azonbanvan néhány tulajdonság, ami teljesen ösztönös és az ember sem képes mindenesetben irányítani, ilyen az evés, és ilyen a hízás folyamata is.

Az állatokösztönösen a hízással készültek fel a téli idõjárás okozta viszontagságokra ésa táplálékban szegényebb évszakokra.

Mitõl olyan nehéz fogyni? – kérdezi a cikk címe. A választermészetes folyamatainkban és ösztöneink mûködésében rejlik. Éppen ezértlétezik néhány alapszabály, amit figyelembe kell vennünk, amikor fogyniszeretnénk.

A fõszabály az, hogy fogyni akkor lehet, ha szervezetünk többenergiát éget el annál, mint amennyit az étkezések során magához vett.

A koplalás teljeséggel felesleges, ha fogyni akarunk, pláne akkor, ha megõrizniakarjuk az aktuális alakunkat; ugyanis koplalás során beindulnak azok azösztönös folyamatok a szervezetben, amik felkészítik testünket a megvonásokkalteli idõszakra – vagyis elkezdõdik a raktározás, és minden egyes megevett falatott is marad a zsírpárnák formájában a testünkön.

A szervezetünk õsi reakciója talán nem is olyan meglepõ,hiszen az õskorban teljesen bizonytalan volt, hogy mikor áll rendelkezésrekellõ mennyiségben étel, és mikor kell éppen éheznie az õseinknek. A túlélést az biztosította, ha a szervezet képes volt a raktározásra, vagyis a hízásra.

Ama is létezõ ösztönös mûködés miatt kell egy nagyon alapos, tervezettfolyamatnak lennie a fogyókúrának, amire megfelelõ idõt kell szánni; hiszen egyelhamarkodott és éheztetéssel járó diéta során a zsír helyett, csak az izomzat épül le, és hosszabb távon nem is hozhat eredményt egy ilyen gyors diéta.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel