Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Mivel kezd az életmódváltásodat!

Diéta & Táplálkozás

Mivel kezd az életmódváltásodat!

Teljes joggal feltételezhetjük, hogy manapság már szintenincs olyan ember ezen a féltekén, aki ne próbált volna meg valamilyenfogyókúrás módszerrel megszabadulni a felesleges kilóitól. Szinte az isborítékolható, hogy a fogyni vágyók zöme nem ért el sikereket a fogyókúrájával,vagy csak ideig-óráig tartott az elért eredmény.

Vajon miért nem tartósak ezeka fogyások? Minden bizonnyal azért, mer az ember fogyókúrával akart célt érni,és nem teljes életmódváltással. A fogyókúrákat ugyanis nem lehet egy egészéleten át kivitelezni, nem lehet folyamatosan csodapirulákat és fogyasztóporokat vásárolni, nem lehet egész életen át csak salátát enni, és nem lehetegész életen át csak nullakalóriás ételeket enni.

Mit lehet hát tenni? Valóban változtatni a mindennapokon, az életmódon, mert a tartós fogyás csak ígylehetséges. Ha ezt az alapelvet az ember megérti és elfogadja, elkötelezõdikemellett az alapvetés mellett, akkor már sokkal könnyebb mindenféle változástbevezetni, és mindenféle változással együtt élni.

Ez a változás pedig nem csaka saját életünket tudja megváltoztatni, de családunk és gyermekeink számára isegy másfajta életminõséget jelenthet.

Számtalan ember esik abba a hibába, hogy nagy dérrel-dúrral elkezd fogyókúrázni, amivel lead 5 kilót. Eltelik pár hét, hónap és azt vesziészre, hogy már megint 8 kiló súlyfelesleg van rajta. Újra úgy dönt, hogybelevág egy másik kúrába, amivel megint lefogy, de késõbb újra visszajönnekazok a leadott kilók.

Ez az oda-vissza játék, a jojó effektus ördögi köreminden embert megvisel, nem is beszélve a sokat fogyókúrázó nõk lelkivilágáról.Teljesen felesleges hát a fogyókúra, és sok-sok év szenvedéstõl kímélheti megmagát az ember, ha idõben az életmódváltást választja az átmeneti sikerekethozó fogyókúrák helyett.

Mégis miért van rengeteg ember, aki inkábbfogyókúrázik, ahelyett, hogy hosszú távon áttérne egy egészségesebb életmódra?

A válasz erre valószínûleg a legtöbb esetben az, hogy azember sokszor képtelen változtatni, képtelen a szokásait feladni, vagy egy rossz szokás elhagyása után kialakul egy másik rossz szokás. Pedig érdemeslenne arra helyezni a figyelmet, hogy az új szokások az egészségmegõrzés zászlaja alatt szülessenek, és hosszú távon egyre több apró új és egészséges szokás felvételével az ember áttérjen egy teljesen új életmódra.

A legjobbcpéldául mindenkinek azzal kezdeni, hogy elkezd rendszeresen reggelizni.Rengeteg ember hagyja ki ezt az étkezést az életébõl, pedig nincs is ennélfontosabb energiaforrás. A laktató reggeli megkímél a falási rohamoktól és segíti a szervezet egészséges mûködését, továbbá megtesszük vele az elsõ lépésta rendszeres étkezés felé, ami az egészséges életmód egyik legfontosabb része.

A mai rohanó világban lehet, hogy nehéz megoldani, azegészségünk mégis azt kívánja, hogy legalább három alkalommal megfelelõ kalóriamennyiséggel lássuk el a szervezetünket. A lehetõ legjobb megoldás pedigaz, ha sikerül bevezetnünk a napi ötszöri étkezést a mindennapokba.

Érdemesarra is figyelni, hogy az egyes étkezések nagyjából ugyanabban az idõpontbantörténjenek, hiszen ezzel nem csak a szervezetünknek segítünk, de nekünk iskönnyebb lesz ráállni az újfajta mûködésre. A vacsora esetében pedig arra kellfigyelni, hogy az ne terhelje meg a gyomrot és az emésztõrendszert, valamintlegalább két órával a lefekvés elõtt fogyasszuk el a vacsoránkat.

Ezek aváltozások már a felesleges kilók leolvadását indíthatják el, és heti 1-2 kilótólis megszabadulhatunk. Ha nem is teljesen folyamatos a fogyás, és az olykor majdstagnál is, akkor is fél éven belül garantáltan leadhatunk teljesen egészségestempóban olyan 12 kilót. Ehhez az eredményhez pedig még csak egyetlen dolgotváltoztattunk meg, az étkezéseinket és azok rendszerét.

Képzeljük csak el azt, ha elkezdünk rendszeresen sportolniis. A mozgással tovább tudjuk növelni a fogyásban elérhetõ eredményeinket.

A jóhír pedig az, hogy az étkezés megváltoztatásával az emberi szervezet saját magafogja követelni a mozgást, mert tele lesz az ember energiával az új és jószokásai révén. Ehhez csak egészséges szokások kellenek, és nem kell apénzünket csodapirulákra és csodaporokra költenünk.

A legfontosabb mindenekelõtt a türelem, hiszen az egészségeséletmódra váltás nem valósulhat meg pár hét alatt, és nem is hoz nagyon rövididõn belül szemmel látható eredményeket.

A minõségi változáshoz idõ kell, a szervezetünknek is idõre van szüksége, hogy szépen lassan tudjunk átállni egyúj mûködésre, és a kilók lassú leadásával nem is terheljük meg túlzottan aszervezet mûködését. Hiszen a gyors fogyást a testünk nem tudja feldolgozni,így nem is várhatjuk el tõle.

Hogyan érdemes elkezdeni az egészségesebb életet? A kiadós és tápláló reggeli fogyasztása lehet az elsõ lépésünk, amit kövessen az, hogy beiktatjuk az életünkbe a tízórait, az ebédet sem felejtjük el, uzsonnára iseszünk pár falatot, és vacsorára nem leszünk sem idegroncsok, sem farkaséhesek,így egy könnyed vacsora után kellemes idõt tölthetünk a családunkkal és nyugodt, pihentetõ alvásunk lehet.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel