Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Most ne az egészséges ételekrõl beszéljünk, hanem az egészségtelenekrõl!

Diéta & Táplálkozás

Most ne az egészséges ételekrõl beszéljünk, hanem az egészségtelenekrõl!

Fogyasztói társadalomban élünk. Mi következik ebbõl? A boltok polcain hatalmas kínálattal találkozunk, már-már teljesen agyonnyombennünket a választás bizonytalansága. Az egyik ínycsiklandóbbnak tûnik, mint amásik. Trendi az összes cucc csomagolása.

Legszívesebben mindegyikbõl dobna azember a kosarába. Most azokat a kész vagy félkész termékeket vesszük sorra,amiket jobb, ha a polcon hagysz, és nem vásárolsz meg.

  1. Leves porok

A csábító instant levesek, amihez csak adnod kell egy kisforró vizet és máris fogyasztásra kész. Vajon mi van a csomagoláson belül?Rengeteg mesterséges anyag (stabilizátor, emulgálószer, tartósító, ízfokozó).Fennen hirdetik egyes termékek, hogy 30%-ban zöldségeket tartalmaznak.

Egy csomagot 100 grammnak veszünk, akkor 30 gramm a zöldség, és a többi 70 grammvajon micsoda? Csupa káros anyag, amitõl csak egy szigorú méregtelenítõ kúraszabadíthatja meg a szervezetünket.

  1. Burgonya szirmok, chipsek

Vegyünk le a polcról egy átlagos 75 grammos csomagot, ésnézzük meg alaposan, mi van az összetevõk között, illetve azt, hogy milyengyártási és lejárati idõt jelöl a termék. Megdöbbentõ lesz eredmény. Minimum egyév eltelik a gyártási és lejárati idõ között.

Az igazi burgonyát jól ismerõemberek el tudják képzelni, hogy mennyi só, aroma és egyéb tartósítószer szükséges ahhoz, hogy pár szem hajszálvékony krumpli szelet ilyen sok ideigképes legyen megõrizni a tartósságát. Egy zacskó burgonyachipsben,burgonyasziromban burgonya van a legkevesebb mennyiségben.

  1. Gumicukor

Feltételezhetõen nincs olyan gyerek, aki ne evett volna márgumicukrot. Óriási hibát követ el az a szülõ és családtag, aki megveszi ezt agyermekének. Ezekben a termékekben is csak ízesítõ van és aroma, és sokmûanyag, hisz a gumi nem terem egyik bokorban sem.

  1. Virsli

A szilveszteri nagy kedvenc. Se a sertés, se a baromfivirsli nem látott igazi csirkehúst vagy disznóhúst. Ellenben tele van sóval,ízesítõvel, tartósítóval, emulgálószerrel, állati bõrrel és egyéb nyesedékkel.Nem valami étvágygerjesztõ, ez is maradjon inkább a polcokon.

  1. Párizsi

Nem is kell tovább ragoznunk, ugyanazt a helyzet apárizsival, mint a virslivel. Hagyjuk a mérgeket a boltok polcain.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel