Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Nagyon keveset fogyókúráznak a magyarok

Diéta & Táplálkozás

Nagyon keveset fogyókúráznak a magyarok

A magyar lakosság körében végzett felmérés eredményeiszerint a kutatásban részt vevõk 56%-a nyilatkozta, hogy túlsúlyos; viszontehhez képest csak a 18%-a válaszolta azt, hogy éppen fogyókúrázik vagyfogyókúrázott már a múltban – közli a Nielsen piackutató intézet onlinefelmérésének eredményeit.

Ez a 18%-os arány messze alul marad az európai átlagtól, és elhanyagolható szám azelhízottakhoz viszonyítva, vagyis a magyarok nagyon keveset fogyókúráznak.

A kutatásban 500 magyar vett részt, és a hazánkban végzettfelméréssel párhuzamosan további 52 országban végezték el az internetesfelmérést.

Idehaza elõnyt élveznek a fogyókúrás tabletták és italok, mert a diétázók 16%-a élt valamilyen készítménnyel a fogyókúrája során, ellenben atöbbi országban ez az szám csak 6%.

Ugyancsak eltérés hazánk és a többi országközött, hogy idehaza szívesen kérnek a fogyni vágyók orvosi segítséget, és amegkérdezettek 7%-a használt valamilyen vényköteles gyógyszer a fogyásban, ezzel szemben a külföldi arány ebben a kérdésben csak a 3%-ot éri el.

Külföldön jobb szeretik a klasszikus fogyókúrás módszerek alkalmazását.

A kutatásban részt vevõ magyarok az egészségesebb táplálkozás zászlaja alatt kevesebb csokit, cukrot és zsíros ételt esznek; vagy azt az utatválasztják, hogy semmit nem vonnak meg maguktól, viszont csökkentik azelfogyasztott adatokat és mértékkel fogyasztanak egy-egy fogásból.

Afelmérésben részt vevõk 93%-a mozog rendszeresen, ami nem általánosíthatunk ateljes magyar társadalomra, hiszen nem reprezentatív a felmérés az 500 fõsrészvevõi létszámmal.

Viszont érdekesség, hogy a fenti arányok ellenére sem amagyarok Európa legelhízottabb emberei, hanem a belgák, hollandok és aspanyolok küzdenek a legnagyobb túlsúllyal.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel