Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Nem akarunk hízni álmunkban? Figyeljünk oda, hogy mit eszünk!

Diéta & Táplálkozás

Nem akarunk hízni álmunkban? Figyeljünk oda, hogy mit eszünk!

Általában amikor fogyni vágyunk, tudjuk, hogy érdemesvacsorára keveset ennünk, viszont korántsem mindegy, hogy pontosan mit iseszünk ennél az esti étkezésnél.

Lehet, hogy mi próbálunk egészségesen enni, deettõl még gyakran az anyagcserénket lassító tápanyagokat fogyasztunk, aminekkövetkeztében még álmunkban is képesek vagyunk hízni. Viszont csak pár dologra kell odafigyelnünk, hogy ezt elkerülhessük.

Az egyik kulcstényezõ a tiramin molekulák elkerülésébenrejlik, mert ezek emelik a vérnyomást, lassítják az anyagcserét, rosszul isaludhatunk miattuk, de még álmatlanságot is okozhatnak. A tiramin megtalálhatóa borban és a kemény sajtokban.

A koffein is kerülendõ vacsoraidõben, hiszalvás közben ugyancsak emésztéslassító hatása van – hiába járul hozzá napközbena fogyásunkhoz a koffein bevitel. Így ha aludni akarunk, és nem akarjukfeleslegesen lelassítani az éjszakai emésztést érdemes kihagyni a teázást,kávézást, kakaózást az esti étkezés alkalmával. Ugyanez igaz a burgonyára, avörös húsokra, a zsíros ételekre és túlzottan fûszeres fogásokra is.

Hiszen ezek az ételek annyira megterhelõek éjszakára a szervezet számára, hogy pihennisem tud, ráadásul olyannyira lelassítják – az éjszaka amúgy is lassabbemésztési folyamatokat, hogy minden elfogyasztott falat a zsírpárna takarójáthúzza magára, és csak elrontja az alakunkat.

Az alkoholtartalmú italok és atejcsokoládék sem kedvezõek vacsoraidõben. Bármennyire is képes elaltatnibennünket egy-egy pohár ital lefekvés elõtt, a szervezetet megterheli ésemésztését lassítja, akárcsak a csokik tirozin összetevõje.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel