Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Nem csak elhízást, viselkedési problémákat is okozhatnak a cukrozott üdítőitalok

Diéta & Táplálkozás

Nem csak elhízást, viselkedési problémákat is okozhatnak a cukrozott üdítőitalok

Számos kutatás alátámasztotta már azt a feltevést, hogy atúlsúlyos gyermekek kevésbé boldogabbak, mint normál testsúlyú társaik. Sõt mitöbb, az elhízás nem csak a gyerekek egészségét veszélyezteti, hanem az életmás területén is találkozhatnak az elhízás kedvezõtlen hatásaival – állítja egyegészen friss kutatási eredmény.

A Reuters Hírügynökség arról számolt be, hogy a túlzott szénsavas és cukros üdítõ fogyasztása agresszivitást eredményez a gyermekeknél,hiszen összehasonlítva azokkal a gyermekekkel, akik nem vagy csak aligfogyasztanak ilyen italokat, hiszen közöttük az agresszió is kisebb mértékkeljelenik meg.

Ez a jelenség nem jelent klinikai értelemben viselkedésiproblémát, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni azt, hogy a korábban felnõttek kimutatott összefüggés a gyermekek körében is megvalósul. Ebben akutatásban 3000 gyerek szakorvosi adatait elemezték még 1998-2000 közöttiévekben rögzített orvosi adatok alapján.

A szakorvosok azt kérdezték meg azanyukáktól, hogy gyermekük milyen gyakran fogyaszt cukros, szénsavas üdítõket,illetve azt, hogy milyen viselkedést tapasztaltak a gyermekeknél, ha az elmúltkét hónapra gondolnak vissza.

Azok a gyerekek, akik több ilyen szervezetre káros italt fogyasztottak túlsúlyosabbak voltak, többet nézték a televíziót és többprobléma volt velük, mint a vizet és gyümölcslevet fogyasztó társaikkal.

Azösszesített eredményekbõl tudjuk, hogy napi 2-2,5 dl kóla az elhízást mármindenképpen befolyásolja, még ha viselkedésbeli problémákat nem is okoz.Viszont azok a gyerekek, akik ennél is több káros italt isznak, már olyanmértékû koffeint fogyasztanak, ami elõidézheti a gyermeki agressziót és azabolátlan viselkedést.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel