Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Nem csak fogyaszt, az agyat is frissen tartja a rendszeres testmozgás

Diéta & Táplálkozás

Nem csak fogyaszt, az agyat is frissen tartja a rendszeres testmozgás

A rendszeres testmozgás nem csak a fogyni vágyók számáraalapkövetelmény. Minden ember, aki valóban egészségesen és kiegyensúlyozottanakar élni, érdemes kellõ rendszerességgel valamilyen típusú testmozgástvégeznie, hiszen ez megkerülhetetlen és rettentõen fontos a szervezet megfelelõmûködéséhez.

További érv a mozgás mellett, amit egy friss amerikai kutatásbizonyított, hogy segít megõrizni agyunk frissességét – így nem csak az alakunkés az életvitelünk befolyásolható a sporttal, hanem agyunk mûködése is.

A szakemberek a reprezentatív kutatás eredményei soránfeltárták, hogy a mozgás képes az ún. FNDC5 névre keresztelt fehérjétaktivizálni, ez által képes frissíteni az agyat.

Az orvosok szerint ez azértáttörõ eredmény, mert megtalálták azt a fehérjét, amit ha sikerülne mesterségeskörülmények között elõállítani, akkor olyan betegségek számára tudnánakkezelési terveket kialakítani, mint az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, azidõskori szenilitás.

Az említett fehérjével kapcsolatban már korábbi kutatásokigazolták, hogy a rendszeres sport hatására alakul ki, és a vér szállítja aszervezetben, és kedvezõ hatásai vannak a memóriára. Mindemellett befolyásolja az anyagcsere gyors mûködését is, ami tudjuk, hogy a sikeres diéták egyikalapja.

Összességében két jelentõs hatást is bezsebel magának az FNDC5 fehérjeazzal, hogy kedvezõen befolyásolja mind a memóriánkat, mind a fogyásunkat – ígygarantált, hogy a testmozgás révén születõ fehérje átalakíthatja az életünket.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel