Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Okos telefonok után okos fog segíthet a diétában

Diéta & Táplálkozás

Okos telefonok után okos fog segíthet a diétában

A Tajvani Egyetem kutatói szenzációs módszerrel álltak elõ,amellyel jövõ generációs fogyókúrás eszközt dolgoztak ki. Az okos telefonötletét felhasználva olyan okos fog fejlesztésébe kezdtek, aminek a segítségévela fog gazdája tisztában lehet azzal, hogy a diéta során mennyit rágott, evett,ivott, köhögött, cigarettázott – így könnyedén szabályozhatja étkezésiszokásait, és támogatást kaphat az ember a diétája betartásában.

Az okos fog alapvetõen a fogyni vágyók számára született meg. A fog segítségével egy számítógép képes rögzíteni és elemezni minden olyanadatot, amit a fog a szájban rögzít. Mivel minden szájban történõ eseményhez azállkapocs sajátos mozgása társul, így a fog rengeteg információt képes megragadni.Ez a tudás nagyban segítheti a fogorvosok munkáját is, de olyan betegeken is segíthet, akiknek légzõszervi gondjaik vannak.

Az okos fog mûködését 8 önkéntes részvételével tesztelték. Amegfigyelés során az egyik rágófogra erõsítettek egy aprócska berendezést, amitvékony vezetékkel kapcsoltak össze. Ezzel az apró szerkezettel a szájban arésztvevõk, olvastak, rágóztak, vizet ittak, köhögtek.

A számítógépes programsegítségével pedig elemezték az adatokat, és kiderült, hogy a program 94%-ospontossággal dolgozik, így képes volt azt „kitalálni” hogy milyen cselekvéstvégeztek az önkéntesek.

Ez a felfedezés hatalmas segítség lehet, ha valakisúlyosan túlsúlyos állapotban orvosi felügyelet mellett kell, hogy diétázzon,hiszen rengeteg adat nyerhetõ így a páciens étkezéseirõl. Viszont ez atalálmány még a kisebb súlyfelesleggel küzdõknek is nagy segítség lehet azétkezések szabályozásában.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel