Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Próbálja ki a nyers diétát, és fogyjon akár több kilót havonta

Diéta & Táplálkozás

Próbálja ki a nyers diétát, és fogyjon akár több kilót havonta

A jelenleg ismert adatok szerint körülbelül 40 ezer év teltel azóta, hogy õseink fõzni kezdték az ételeiket. Ezzel a módszerrel abaktériumokat szerették volna kiölni a nyers alapanyagokból, ezáltal az emberszámára fogyaszthatóvá vált sok étel. Másrészt úgy tartották, hogy ezzelízletesebb és az emésztés számára is jobban feldolgozható ételeket kapnak.

A tudósok is elismerik, hogy az emberi egyedfejlõdés része afõzés, azonban a modern táplálkozás tudomány szerint az ételnek ez a fajtafeldolgozása veszélyeket is rejt magában és bizonyos betegségek kialakulásátokozhatja. Ez a nézõpont keltette életre az úgynevezett nyers-diétát, amiõskori étkezési szokásokhoz tér vissza.

A diétában nyersen eszik a gabonafélét,magokat, csírákat, gyümölcsöket és a zöldségeket. A túlságosan keményalapanyagokat sem hõ kezelik, azokat sem fõzik meg, csupán meleg vízbenáztatják meghatározott ideig. A diéta követõi szerint jobban emészthetõk éstápanyagokban, vitaminokban gazdagabbak az így elfogyasztott ételek, nemmellesleg a testsúlyra is kedvezõ hatással van.

A nyers-diéta kipróbálói úgy tapasztalták, hogy a diétasegített számukra visszanyerni az ideális alakjukat, és kedvezõ hatással van aszívmûködésükre is. Viszont ennek a diétás étrendnek is vannak hátrányai, ezért a követése kellõ mértékû odafigyelést igényel.

Mivel bizonyos tápanyagok ebbena diétában nem fogyaszthatóak, ezért elõfordulhat, hogy vitaminhiány vagyásványianyag-hiány alakul ki. Az orvosok ebbõl kifolyólag a diétát csak átmeneti idõre javasolják és hosszú távon tilos ezt a módszert követni.Átmeneti jelleggel, fogyás és salaktalanítás céljából tökéletes választás anyers-diéta, de óvatosságot és odafigyelést igény az alkalmazójától.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel