Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Segítenek a fogyásban a fehérjék

Diéta & Táplálkozás

Segítenek a fogyásban a fehérjék

A fehérjékben gazdag ételek kalóriában szegények, segítenekhamarabb elérni a teltségérzetet és ezek mellett a jótékony tulajdonságokmellett még a zsírégetésben is fontos szerepük van, hiszen gyorsítják azsírégetést és hatékonyabban is használják fel a zsírsejteket – állítja alegfrissebb orvosi tanulmány.

A fehérje alapvetõ alapanyagunk a táplálkozásban, amiben 4kalória van grammonként számolva, így ugyanannyi kalóriát vihetünk be vele,mint szénhidrátokat fogyasztva. A zsírokkal összehasonlítva azok kétszer annyienergiát tartalmaznak, az alkoholt számításba véve, az pedig másfélszer annyienergiát tartalmaz, mint a fehérje.

A kalória tartalom mellett azonban ami igazán fontos, az az, hogy fehérjéből egyszerűen képtelenség annyit enni, hogy abból a szervezet raktározni kezdjen,hiszen az elfogyasztott összes fehérje felhasználásra kerül, a szervezetigénybe veszi a hõháztartás fenntartásához.

Éppen ezért azt javasolják aszakemberek, hogyha fogyni szeretnénk, akkor jobban tesszük, ha több fehérjéteszünk, hisz ahhoz, hogy a szervezet egy fehérjetartalmú ételt, amiben100egység kalória van, 24 kalória segítségével tud feldolgozni, lebontani.

A fehérje fogyasztás mellett más alapelvet is figyelembekell vennünk, hogy fogyni szeretnénk, ez pedig az állandó jóllakottság érzése. A fogyás nem jelent egyet a koplalással, sõt. Éheztetni a szervezetet nemszabad, hiszen a szervezet késõbb több tápanyagot követel magának, aminek jojóeffektus lesz a vége.

A szervezet számára biztosítani kell a megfelelő energiaellátást, ha nem akarunk az állandó fogyás, hízás, fogyás, hízás ördögikörébe bele kerülni. Ebben a folyamatban is remek társ a fehérje, mert aszervezet lassan használja fel, sokáig biztosít jóllakottság érzést számunkra,vagyis késõbb éhezünk meg.

Ha elfogyasztunk mondjuk 200 gramm húst, akkor azzalkörülbelül a következõ 4 órára biztosítjuk a szervezetünknek a teltség érzését,vagyis a gyomrunk nem fogja az éhség jeleit küldeni az agyunknak. A sikeres fogyás érdekében éppen ezért kerüljön az asztalra sok sovány hús, hüvelyes,gomba, gabonaféle és sovány tejtermékek is.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel