Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Segíti a fogyást, ha étkezés előtt vizet iszunk

Diéta & Táplálkozás

Segíti a fogyást, ha étkezés előtt vizet iszunk

A modern ember hajlamos elhanyagolni a megfelelõ mennyiségûvíz fogyasztását, pedig a szervezetünk számára létfontosságú, hogy naponta1,5-2 liter tiszta vizet elfogyasszunk. A víz ráadásul salaktalanító éstisztító hatású is, ezért egy-egy fogyókúra során sem elhanyagolható amegfelelõ vízfogyasztás.

A testünk 50%-a víz – ez egy közismert információ, ezért nemmeglepõ, hogy minden egyes étkezés során fontos szerepe van a vízfogyasztásnak is.

A víz a szervezet számos folyamatára hatással van, így befolyásolja a vérsav-bázis egyensúlyát és a vérkeringést, hatással van az anyagcserére is atápanyagok szállítása és felszívódása révén.

Mivel a vízfogyasztás a fogyást isbefolyásolja, ezért minden evés elõtt érdemes minimum egy pohár tiszta vizet,ásványvizet innunk.

A víz étkezés elõtti fogyasztása segít kialakítani agyomorban a teltség érzését, aminek révén kisebb adag étel is elegendõ leszszámunkra egy-egy étkezés során.

A vízzel emésztésünket is fel tudjuk gyorsítani, elsõsorban annak köszönhetõen, hogy a víz segít az elfogyasztott étel szállításában, így azt hamarabb megemésztjük. Ezért nem csak az étkezésekkor, hanem a nap során folyamatosan érdemes legalább 1,5-2 l vizet innunk.

Érdemes azonban figyelni a testünket, és megtanulni, hogy mikor vagyunk valóban éhesek, és mikor vagyunk valóban szomjasak, hiszen a két érzést nem célszerû és nem is egészséges összekeverni egymással.

Fontos figyelnünk arra, hogy szervezetünk megkapja a megfelelõ mennyiségû tápanyagot, még azokban az esetekben is, ha az ivás az éhségünket képes csillapítani, és egy-egy gyümölcs vagy zöldség éppen a szomjunkat oltja – jobban, ha valóban tisztában vagyunk azzal, hogy a szervezetünknek éppen mire van szüksége.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel