Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Szeretnél álmodban is fogyni? Ezt tedd lefekvés előtt!

Diéta & Táplálkozás

Szeretnél álmodban is fogyni? Ezt tedd lefekvés előtt!

A szervezet anyagcsere folyamatai olyannyira lelassulnakéjszakára, hogy képtelen a szervezetünk fogyni, miközben alszunk – állítja atudomány.

Viszont mégis vannak olyan alapvetések, amiket érdemes betartanunkannak érdekében, hogy még álmunkban is képesek legyünk energiát felhasználni,és ennek a segítségével, akár álmunkban is fogyhatunk.

Nézzük, milyen esti szokásokat érdemes bevezetnünk, hogy segítsük a szervezetünket az estifogyásban.

Az egyik alapszabály szerint érdemes a vacsoránkat 18:00-20:00 közé idõzítenünk. Ennek azért van nagy jelentõsége, hogy mire ágybakerülünk, a szervezetünknek ne legyen dolga a vacsora megemésztésével.

Ugyancsak érdemes megválogatnunk a vacsorára elfogyasztott falatokat is, érdemes fehérjéket ennünk salátával. Ezzel érhetjük el a vér megfelelõ zsír és cukorszintjét, illetve az inzulin szintet sem szabad feleslegesen megemelnünkaz esti órákra.

A lehetõ legjobb, ha vacsorára szárnyasokat, halat, tengerigyümölcsöt eszünk sok-sok zöldség körítésével.

A vércukor és inzulinszinthez kapcsolódva az éjszakai nasikat is jobb, ha elfelejtjük. Lefekvés elõtt, bármennyire egészséges, jobb,ha már gyümölcsöt sem eszünk, inkább tegyük a vacsoraasztalra gyümölcssalátaformájában.

A fogyásban és a súlytartásban az is segít, ha lefekvés elõtt picit átmozgatjuk magunkat, így a testmozgás zsírégetõ hatása még alvás alatt isérvényesülhet.

Érdemes ezt a kis mozgástakár a vacsora elé idõzíteni. Figyelnünk kell arra is, hogy a szervezetünkszámára megfelelõ mennyiségben biztosítsuk az alvást, ami legyen pihentetõ,hogy igazán segíthesse a fogyást.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel