Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Szétválasztó diéta – Minden, amit tudni kell!

Diéta & Táplálkozás

Szétválasztó diéta – Minden, amit tudni kell!

A szétválasztó diéta az egyes tápanyagok szétválasztásarévén éri el, hogy a szervezet gyorsabb emésztése révén leadhatóvá váljon asúlyfelesleg, és beinduljon a zsírégetés. Tehermentesíthetõ a gyomor, ha egyidõben csak egyfajta tápanyagot biztosítunk a számára.

Ezzel a módszerrel azegyes tápanyagok a maga ciklusuk szerint kerülnek majd a szervezetbe, hiszenkülön fogyasztható a fehérje, a keményítõ, a szénhidrát és a gyümölcs. Többféle diéta is elérhetõ, ami ezt a fajta szétválasztást veszi alapul; vagyis sajátízlésünknek megfelelõen választhatunk több lehetõség közül is.

A szétválasztódiéta általában azért népszerû a fogyni vágyók körében, mert képes gyorseredményt hozni, és képes hatékonyan segíti a felesleges kilók elleni harcban.Mindezt a szervezet számára biztonságos keretek között, hiszen nem kell lemondani az egyes alapanyagokról, csak éppen napra pontosan be kell osztani,mikor ehetünk az adott élelmiszerbõl.

A diéta bázisa, hogy együnk egyszerre egyfajta élelmiszert,amivel a gyomor fellélegezhet, könnyebb dolga lesz, vagyis gyorsabban emésztimeg az elfogyasztott táplálékot, gyorsabbá válik az anyagcsere és olvadnak majda kilók. Az orvosok szerint a különbözõ táplálékok különbözõ közegbenemészthetõek, így a fehérjét a savas gyomor, míg a szénhidrátokat a lúgosgyomor emészti meg.

Elég csak arra gondolnunk, amikor túl sok a savunk, mertéppen küzdünk a gyomorsavval, akkor a legjobb választás, ha eszünk vagy iszunk valamilyen tejterméket. Ebbõl a komplexitásból is látható, hogy a vegyestáplálkozás hatalmas terhet és elvégzendõ feladatot ró az emberi szervezetre.

Biztosan fel tudjuk idézni a legutóbbi karácsonyi vacsorát, amikor degeszreettük magunkat, és szó szerint kaja kómába estünk. Az étkezés alapvetõen azt acélt szolgálja, hogy kellõ energiával lásson el bennünket a mindennapokhoz, éslegyen erõnk, kedvünk, vitalitásunk bármihez, amibe belefogunk.

Ezzel igen csakellentétesen hangzik a kaja kóma ismertetett esete, így a lehetõ legjobbdöntés, ha nem eszünk össze mindent, mindennel. Van még ezen kívül is hátrányaannak, ha nem jól kombináljuk az elfogyasztott élelmiszereket.

Hiszengondoljunk csak bele, hogy mekkora energiára van a szervezetnek ahhoz szüksége,hogy leadja a felesleges kilókat, de még ahhoz is, hogy megtartson az állandóegyensúlyi állapotot a testsúly tekintetében. Hatalmas energiaigény keletkezikilyenkor.

Ha helytelenül étkezünk, és túlzásba visszük a kalória bevitelt akkora szervezetünk elkezd raktározni, éppen ezért a fogyás alapja a raktárak kiürítése, és a raktárak felszámolása, hogy kvázi ne legyen hova eltenni afelesleget. Ez viszont nagy munka, ehhez pedig energia kell, vagyis a fogyáshoza szervezetet el kell látni a szükséges energiával.

Miért a szétválasztó diéta tud nekünk segíteni a fogyásban?Azért, mert a diéta alatt egyszerre csak egyféle ételt eszünk, a szervezet nemaz emésztésre fordítja majd az energiáit, hanem a zsírsejtekkel valóleszámolásra használja azt, és attól sem kell félnünk, hogy evés után csakfáradtabbak leszünk.

A szervezet elkezdi lebontani a felesleges zsírt, távoznaka felgyûlt salakanyagok is. Nagyon hatásos a testkontroll diéta, amiétkezésenként választja szét az alapanyagokat, ugyancsak hasznos a 90 naposdiéta is, ami napi szinten bontja meg az élelmiszereket.

szétválasztó diétaesetében érdemes idõt szánni arra, hogy megismerkedjünk az ételeinkkel és tudjuk,hogy az mennyi fehérjét, zsírt, szénhidrátot …stb. tartalmaz, hogy megfelelõenössze tudjuk állítani az étrendet.

Hiszen a diéta nagyon hasznos, és az egészségünkre veszélytelen, azonban mint minden diéta valamennyi lemondással isjár, így nem minden tápanyagból kap meg a szervezet minden szükségesmennyiséget. Éppen ezért érdemes arra figyelni, hogy csak átmeneti idõrealkalmazzuk ezeket a módszereket, és ha többször is élni szeretnénk ilyendiétával, hagyjunk kellõ idõt a két alkalom között.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel