Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Te ismered már a boldogság diétát?

Diéta & Táplálkozás

Te ismered már a boldogság diétát?

Olvasóink közül bizonyára rengetegen próbálkoztak már különféle diétákkal a sikeres fogyás érdekében, így rengeteg tapasztalatuk lehet azzal kapcsolatban, hogy még a leghatásosabb módszernek beállított megoldások sem hoztak mindig kívánt eredményt. Ha te is ebben a cipőben jársz, érdemes lehet megismerkedned a boldogság diétával!

Az amerikai étrend másolása zsákutca

Érdemes onnan indítani a boldogság diéta megismerését, hogy kijelentjük: az amerikaiaktól lemásolt étrendről bebizonyosodott, hogy zsákutca, hiszen annyi cukrot és méreganyagot tartalmaz, hogy tonnányi betegség előidézéséért felelős, mindemellett pedig az elhízás is ennek a sok feldolgozott élelmiszernek a számlájára írható.

Erre a következtetésre jutott The Happiness Diet című könyvében Drew Ramsey pszichológus professzor, aki kiemelte, hogy a rossz étrend a túlsúllyal karöltve drasztikusan rombolja mentális egészségünket is, és részben ennek köszönhető, hogy olyan sok manapság a depressziós, boldogtalan ember. Ezt rengeteg kutatás igazolja, de szerencsére van ellenszere!

A boldogság diétával fogyhatunk és javíthatjuk a mentális egészséget

A fenti probléma miatt kísérletezték ki amerikai kutatók a boldogság diétaként elhíresült módszert, mely képes a gyökerénél megragadni a problémát, miközben egészen más úton közelít a fogyás felé, hiszen ezzel elsődlegesen a mentális egészség helyreállítása lesz a cél, ami aztán majd hozza magával a fogyást is.

Mert az ép testben ép lélek kliséhalmozás legalább annyira igaz visszafelé is, ennek apropójából pedig az említett könyv szerzői kidolgozták saját módszerüket, amit olyan összetevőkkel nyomatékosítottak, mint a D- vagy a B12-vitaminok, illetve az omega-3 zsírsavak, melyek önmagukban természetesen még nem elegendőek.

Fontos ugyanis a helyes és kiegyensúlyozott táplálkozás, ami pszichológiai oldalról nagyon sokat számít az emberek mentális egészségének kialakításában, ezt pedig az orvosok szerint jól bizonyítja már az az egyszerű példa is, hogy aki például nem eszik eleget, nem jut elég kalóriához, az rosszkedvű és ingerült lesz.

A boldogság diéta alapjai

Az úgynevezett boldogság diéta alapjait minden esetben olyan ételek adják, melyeket kiválóan ismerünk, sőt gyakran napi szinten fogyasztunk. A lényeg, hogy az étrend főként növényi alapokra épüljön, de ez közel sem jelenti azt, hogy húsra nem lesz szükségünk a boldogság eléréséhez.

Éppen ellenkezőleg, de arra azért természetesen ügyelni kell majd, hogy ne zsíros disznóhús legyen, hanem szárazabb fehér húsok, úgymint csirke és halfélék. Ezen felül a diéta során minden nap fogyasztani kell olyan élelmiszereket, melyekről bebizonyították, hogy hangulatjavító tulajdonságokkal rendelkeznek.

Ebbe a kategóriába sorolhatjuk a lazacot, a rákot, a tengeri gyümölcsöket, a görögdinnyét, a céklát, a paprikát, de természetesen a fokhagyma és az étcsokoládé szintén ezen a szinten foglal helyet. Ezen felül az energiánk növelése érdekében együnk sok diót, babot, burgonyát és salátát, de a kávé is engedélyezett, míg a koncentráció javításáért a tojás, a marhahús, a tej, a grapefruit és a különféle bogyós gyümölcsök jelenthetnek megoldást.

Ezeket tehát ízléses elosztásban, megfelelő váltakozással, de mindig tegyük bele az étrendünkbe. Mivel nem drága élelmiszerek, a boldogság diéta gyakorlatilag bárki számára elérhető, azonban mozgással és odafigyeléssel társítva ez gyakorlatilag egy megtérülő befektetésnek nevezhető, hiszen garantáltan leadhatunk vele néhány kilót – méghozzá boldogan, mentális egészségünk javításával.

Forrás

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel