Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Tévhitek az egészséges életmódról

Diéta & Táplálkozás

Tévhitek az egészséges életmódról

Az egészséges élet, az egészséges étkezés és életvitelegyfajta külön divatággá nõtte ki magát az elmúlt pár esztendõben és sok ember dönt úgy, hogy rálép erre a népszerû útra.

Összességében hasznos ez a fajtaemberi hozzáállás, azonban számos téves információ is kapcsolódik az egészséges életvitelhez. A cikkünkben bemutatjuk, hogy melyek ezek.

Az egyik általános téveszme, ami gyakran kering, hogy haegészségesen akarunk enni, akkor vannak bizonyos tápanyagok és ételek, amikrõlteljes mértékben le kell mondanunk. Minden egyes étel, a zöldség, a gyümölcs, a húsok rengeteg hasznos anyagot tartalmaznak, amire a szervezetnek szüksége van.

A gyakran ludasként emlegetett vörös húsok is tartalmaznak olyan hasznos összetevõket,amiket más forrásból nem adhatunk meg a szervezetünknek. Érdemes mindenbõlarányosan és mértékkel fogyasztanunk.

Vásároljunk cukormentes italokat, amelyeket bátranfogyaszthatunk egészségünk megõrzése érdekében. Sajnos ez egy átverés.

Bár avércukor és inzulin szintet nem befolyásolják a cukormentes üdítõk, az arengeteg adalékanyag és tartósítószer nem kedvezõ, és káros következményeilehetnek az ilyen italok túlzott fogyasztásának.

Ha már üdítõ, érdemes a 100%-os gyümölcsleveket választani, viszont az a legegészségesebb, ha mi magunkfacsarjuk a gyümölcsleveinket.

Az egészséges életmódnak egyébként is egyikalapja a kellõ mennyiségû folyadékfogyasztás, ami napi 2-2,5 liter tiszta vízelfogyasztását jelenti. A víz elengedhetetlen az anyagcsere jó mûködéséhez, asalakanyagok távozásához is.

A rendszeres testmozgás fontos része az egészséges életnek, fõleg ha az ember egy irodában ül egész nap. Érdemes heti három alkalommal beiktatni a sportot az életünkbe.

Ez lehet egy intenzívebb séta, könnyed kocogásvagy futás – mozgás nélkül viszont nincs egészséges élet, még akkor sem, ha másterületeken sokat teszünk az egészségünk megõrzéséért.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel