Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Tojással sikeresebb lehet a fogyókúra

Diéta & Táplálkozás

Tojással sikeresebb lehet a fogyókúra

Számtalan kutatási eredmény igazolja, hogy a reggeli afogyókúra idején is egy nagyon fontos étkezés. Viszont felmerülhet a kérdés,hogy mit együnk reggelire, hogy az tényleg segítse a fogyásunkat?

Egy tengerentúli kutatás 25 és 65 éves életkor közöttitúlsúlyos személyeket vizsgált, és arról számolt be, ha reggelire megeszünk két tojást akár 65%-kal is többet tudunk leadni, sõt a BMI értékét 61%-kal nagyobb mértékben tudjuk csökkenteni, összehasonlítva azokkal, akik reggelire inkábbpékárut fogyasztanak (pedig mind a pékárut, mind a tojást fogyasztó elhízottakalacsony kalóriás étrendet tartottak).

Az eredmények fényében a tojás igazisegítséget jelent, ha meg akarunk szabadulni a túlsúlytól, és emellett még azegészségünknek és a vitalitásunknak is jót tesz. A vizsgált csoportokban nemváltozott a koleszterin szintje, és a triglicerid érték sem.

A Luisiana Egyetem kutatásvezetõje szerint erõt próbáló, havalaki ki akar tartani egy étrend mellett. A kutatás során azt tapasztalták,hogy jelentõsen növelhetõ a fogyás sikere, ha tojást reggeliznek a résztvevõk.

A tojás eltelít és kellõ energiát is ad, hogy az alacsony kalóriás étrendet betudjuk tartani a nap további részében. Viszont arra érdemes figyelni, hogy a rántottára ez a kedvezõ tulajdonság nem igaz, viszont a lágy tojásra (só éskenyér nélkül) igen, ami remek fogyasztó étel.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel