Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Valóban fogyasztanak a táplálék-kiegészítők?

Diéta & Táplálkozás

Valóban fogyasztanak a táplálék-kiegészítők?

A fogyni vágyók és diétázók körében gyakori, hogytáplálék-kiegészítõk segítségével próbálnak fogyni és célt érni.

Az igazságazonban az, hogy a legtöbb ilyen készítmény nem képes zsírégetõ hatást elérni,nem képes fogyasztani, nem képes megelõzni az elhízást, de még az elérttestsúlyt sem lehet a segítségükkel megtartani.

Pusztán egyetlen hatásjelentkezhet az ilyen tabletták szedésekor, az pedig a placebó, vagyis a hitünkereje.

Az étrend kiegészítõk hiába gyógyászati termékek, azoknak sok esetben nincs gyógyhatása, vagy nem mindenkire hatnak ugyanúgy – ezt akkorsem szabad elfelejtenünk, ha a jelentõs túlsúly miatt már teljesenelkeseredtünk, és utolsó mentsvárként tekintünk az efféle táplálék-kiegészítõpirulákra.

Igaz, hogy orvosok is gyakorta írnak fel ilyen étrend-kiegészítõketa terápia részeként, azonban az minden esetben egyedi elbírálás eredménye,amihez orvosi szaktudás szükséges.

Az is igaz, hogy fontos is lehet egy-egyétrend-kiegészítõ fogyasztása azokban az esetekben, amikor a szervezetünk számára elengedhetetlen ásványi anyagokat és vitaminokat csak ilyen formában tudunk biztosítani.

Viszont azok a gyógyhatásúnak hirdetetttáplálék-kiegészítõk, amik gyors és látványos fogyást ígérnek – hamis reménytkelthetnek.

Egy ilyen tabletta önmagában nem hozza el a várt eredményt afogyásban, esetleg kiegészítõ eszköze lehet az életmódváltásnak, de csak apirula beszedése nem jelenti azt, hogy képesek leszünk leadni a felgyûltkilókat.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel