Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Valóban fogyasztó hatása van a zöldkávénak?

Diéta & Táplálkozás

Valóban fogyasztó hatása van a zöldkávénak?

Egy friss kutatás eredményei szerint a zöldkávé fogyaszt.Ezzel a kutatási eredménnyel egy olyan természetes fogyasztószer került apiacra, ami világszerte keresetté vált a fogyni vágyók körében.

Számtalan elõnyös és hátrányos tulajdonságát ismerjük már a kávénak, viszont a zöldkávé alegfrissebb eredmények szerint csakis pozitív hatással bír. Antioxidánstartalma révén rendkívül egészséges, kellõ energiát biztosít számunkra a napsorán, csillapítja az éhséget és nem mellesleg fogyaszt is.

Érdemes tisztázni, hogy mi a különbség a zöld- és feketekávéközött. A zöldkávéra úgy tekinthetünk, mintha nyers feketekávé lenne, hiszen akettõ között annyi a különbség, hogy a zöldkávé nem lesz érlelve és pörkölve,ahogyan azt a feketekávéról tudjuk.

A feketekávénak a koffeinje más, mint azöldkávénak és ezért másképpen is aktivizálja a szervezetet. A feketekávéróltudjuk, hogy szinte azonnal képes életet lehelni az emberbe, addig a zöld kávé lassan és folyamatosan fejti ki aktivizáló hatását és ez által hosszabb távonbiztosítja szervezetünknek az energiát.

A kutatók úgy találják, hogy a pörkölés során vész el a kávéhosszantartó aktivizáló hatása, és ez által lesz a feketekávé kevésbé hatékony,mint a zöldkávé. Viszont a pörkölés adja a kávé ízletességét, aromáját és nemváltoztatja meg a koffeintartalmat és a kávé összetevõit.

A kutatási eredményekebbõl a szempontból ellentmondásosak, hiszen számos kutatási eredmény éppen aztállítja, hogy a zöldkávé és a feketekávé között semmilyen különbség nincs,hiszen nem változnak a kávé lényeges tulajdonságai a pörkölés hatására.

Egyszerûen zamata lesz a kávénak a pörköléstõl, és biztosítja, hogy hosszútávon eltarthatóvá válljanak a kávémagok.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel