Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A csontjainkat is védhetjük zöldségfogyasztással

Egészség & Életmód

A csontjainkat is védhetjük zöldségfogyasztással

Számtalan tanulmányban olvashatunk arról, hogy a rendszereszöldségfogyasztás bizonyítottan egészségmegõrzõ hatással bír.

A legfrissebbkutatási eredmények azonban ennél még tovább mennek, és azt állítják, hogy a zöldségekkel megóvhatjuk csontjaink épségét is. A szulforafán tartalma révén azöldség segít a csontritkulás elleni küzdelemben – állítja egy britkutatócsoport.

A szulforafán megakadályozza a porc kopását okozó enzimektevékenységét, és megfékezi a gyulladás kialakulásáért felelõs sejteket – írjaaz UEA új tanulmánya.

A kutatók egereken végzett kísérletek során figyeltékmeg, hogy a szulforafán fogyasztása során a kísérleti állatok porcai kevésbé koptak, a csontrikulás ritkábban jelent meg náluk, mint azoknál a kísérletiegyedeknél, akik nem kaptak ebbõl az anyagból.

Ez a kedvezõ tulajdonságokkalbíró anyag megtalálható a kelbimbóban, karfiolban, káposztában és a brokkoliban, és remek hír, hogy ezeknek a zöldségeknek a daganatosmegbetegedések elleni harcban is fontos szerepük van.

A szakértõk szeretnék kiterjeszteni a kutatásaikat azemberekre is, és ezzel szeretnék bizonyítani a most napvilágra kerülteredmények valódiságát.

Ha a szulforafán emberekre is jó hatással van, akkor az remek lehetõségeket kínál a csontritkulás és a porckopás kezelésében és megelõzésében – ezért a szakemberek nagyon pozitívak a kutatási eredményeketilletõen, és szeretnék megelõzni a csontritkulást, hisz a késõn felfedezettegészségügyi probléma, akár mozgáskorlátozottságot is elõidézhet.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel