Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A bélbaktériumok forradalmasíthatják a jövőben a fogyókúrákat

Egészség & Életmód

A bélbaktériumok forradalmasíthatják a jövőben a fogyókúrákat

A Washingtoni Orvosi Egyetemen végzett legújabb kutatások abélbaktériumok alakformáló hatásairól közöltek eredményeket, így fény derültarra, hogy ezek a baktérium nem csak emésztésben játszanak fontos szerepet,hanem azt meghatározzák, hogy mekkora a derékméretünk. A kutatás eredményeiszerint a bélbaktériumok új kapukat nyitnak meg fogyni vágyók számára.

Számos baktérium él a testünkben és jelentõs mértékben befolyásolják egészségügyi állapotunkat – azt a tényt az orvosok már régótaállítják. Az amerikai kutatás eredményei mégis megdöbbentõek.

A kísérleteksorán elhízott emberek bélbaktériumát egerek beleibe ültették, és ennekeredményeképpen az állatok minden különösebb ok nélkül hízni kezdtek. Ugyaneztmegismételték a kísérletek során abban a szcenárióban is, hogy normáltestalkatú emberek bélbaktériumait ültették az egerek beleibe, és a kísérletiállatok vagy fogyni kezdtek, vagy nem változott a súlyuk és ez teljesenfüggetlen volt attól, hogy mennyit ettek.

A kutatók a fenti eredmények fényében laboratóriumivizsgálatoknak vetették alá a bélbaktériumokat. Elképesztõ eredményeik szerinta vékony emberek bélbaktériuma képes hatékonyabban rövid láncú zsírsavakkáalakítani a rostokat.

Ez hétköznapi megfogalmazásban annyit tesz, hogy a vékonyemberek szervezete több energiát tud felhasználni, és a baktériumaik képesek megakadályozni,hogy kialakuljon a zsírszövet, azáltal, hogy jelentõsebb mennyiségben képesekfelhasználni a bevitt kalóriákat.

A pontos okok, és a kutatási eredmények továbbifelhasználásai még nem tisztázottak, még nem ismert, hogy ezek az eredmények,hogyan segíthetnének az embereken. Feltételezhetõ, hogy a vékony emberekbõlvett bélbaktériumok az elhízott emberekbe ültetve gyulladásos reakciókat idézhet elõ.

A legnagyobb kérdés jelenleg a kutatók elõtt, hogyan lehet elérni,hogy a vékony emberekéhez hasonló bélbaktériumok jelenjenek meg az elhízottemberek beleiben, és képesek legyenek a szervezetet segíteni a fogyásban.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel