Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A család egészsége áll a Szívünk Napja programsorozat középpontjában

Egészség & Életmód

A család egészsége áll a Szívünk Napja programsorozat középpontjában

Idén a családé, a gyerekeké és a nõké a fõszerep, az õegészségvédelmük kerül elõtérbe a Szívünk Napja rendezvényen a Városligetben –nyilatkozta a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítványaz MTI-nek.

Ingyenes egészségügyi szûrésekkel és tanácsadási lehetõséggel várja az érdeklõdõket a Szívünk Napja rendezvény. A szervezõkfigyelemfelkeltõ számokat emeltek ki hazánk egészségi állapotáról, a 10 millióslakosság egészségügyi adatairól.

Hiszen itthon minden második embernél szív- ésérrendszerei rendellenesség a vezetõ halálozási ok, 2,5 millió ember vérnyomásproblémákkal küzd, 1 milliónyi embert érint a diabétesz, és 5 millió embert azelhízás.

Az európai uniós átlagokhoz hasonlítva magasabb a dohányzókés alkoholt fogyasztók aránya is idehaza, ráadásul lényegesen kevesebbet mozog,és kevesebb zöldséget és gyümölcsöt eszik hazánk lakossága – ebbõl kifolyólag aszív és érrendszer betegségei nem véletlenül tartoznak vezetõ halálokok közé.

Afelsorolt tényezõk sajnos jelentõsen hozzájárulnak a szívbetegségek és azérrendszer betegségeinek a kialakulásához, az ilyen halálozás 80%-át okozzák,nem beszélve a súlygyarapodás kellemetlen következményeirõl.

A Szívünk Napja rendezvény arról is szeretné felvilágosítaniaz érdeklõdõket, hogy az elhízás a gyermekek körében is rettentõen megnövekedett az elmúlt években, mintegy megháromszorozódott a túlsúlyosgyermekek száma, és nagyon gyakran a felnõtt korosztály olyan betegségei, minta magas vérnyomás vagy a cukorbetegség kínozzák az egészen fiatal, gyermekkorosztályt.

Sokszor azonban mindezen problémák megelõzéséhez elegendõ lenne egy kis odafigyelés, néhány apró változtatás az életvitel tekintetében, ezértezeket a tényeket és problémákat komolyan kell vennünk.

A szervezõk szerint párapró változtatás már az elhízás 80%-át megelõzheti, és ezzel az elhízással járóbetegségek is megelõzhetõvé válnak. Hogy mindezt hogyan érhetjük el, és mitkell tennünk a mindennapokban? – erre a kérdésre kapnak választ a Szívünk Napjaeseményre kilátogató érdeklõdõk.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel