Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A duci nők okosabbak!

Egészség & Életmód

A duci nők okosabbak!

A felesleges kilókról és kövérségrõl általában negatívfelhanggal beszélünk és nyilatkozunk, és azt minden áron meg akarjuk szüntetni.

Az igazság azonban az, hogy vannak emberek, akiknek egészen jól áll a duci alkat, sõt õk maguk sem igyekeznek azért, hogy fogyjanak, hiszen jól érzik magukata pár kiló súlyfelesleg társaságában is.

Az Oxford Egyetem pedig nemrégiben aztaz eredményt publikálta, hogy egy túlsúlyos nõ még elõnyt is kovácsolhat aplusz kilókból. Vajon milyen eredményt tárt fel az brit kutatás?

A duci nõk okosabbak és hosszabb élettartamra számíthatnak –állítja az elismer, brit kutatócsoport. A kutatásban több száz túlsúlyos nõvett részt.

A szakemberek így egy reprezentatív kutatás keretében igazolták,hogy a körte típusban hízó nõket nem fenyegeti a cukorbetegség, köszönhetõenannak a hormonnak, ami esetükben segít felhasználni az elfogyasztott cukrot; sõt alacsonyabb a koleszterinjük, nem jellemzõ rájuk a szív megbetegedése, és az érrendszeri problémák is elkerülik õket.

A brit kutatási eredmények azonban nem merülnek ki ennyiben,hiszen a szakemberek összefüggést tártak fel a fenék mérete és az IQ között,egy erõs pozitív összefüggést.

Vagyis a fenékre hízó nõknek magasabb az IQ-ja,ami annak köszönhetõ, hogy több Omega 3 zsírsav van a körte típusú nõk szervezetében, és ez a zsírsav köztudottan aktivizálja az agyat.

Akutatásvezetõ igazi példaképpel is viccelõdik az eredmények ismertetésekor,hiszen a világhírû és okos fizikusnõnek, Marie Curie-nek óriási feneke volt.

Fontos látni, hogy ezek a kutatási eredmények csak azokra az elhízott nõkre igazak, akiknél a felesleges kilók a combot és a popsit növelik.

Ha egy nõ a hasára hízik, az továbbra is magasabb egészségügyi kockázatotjelent, és ugyanazok a veszélyek leselkednek rá, mint bármely általánosértelemben vett kövér emberre.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel