Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A gyógyító jóga Testmozgás és felfrissülés is egyben!

Egészség & Életmód

A gyógyító jóga Testmozgás és felfrissülés is egyben!

A stresszel teli napok és a leterhelt idõszakokban is megkell találnunk a megfelelõ idõt a feltöltõdésre, mert ezzel biztosíthatjuk azéletünkben a harmóniát, a testi és lelki kiegyensúlyozottságot, amikelengedhetetlenek a stabil élethez. Ebben segíthet a jóga, ami remek módszermind a testmozgás, mind a feltöltõdés szempontjából.

A jóga egy rendkívül összetett rendszer, ami mögött többezer éves hagyomány húzódik meg. A jóga alapja a kiegyensúlyozottság ésharmónia, és egy olyan rendszert ajánl, amelyben a test képes megõrizniegészségét vagy betegség esetén könnyen megtalálhatja a gyógyulás útját.

Azorvosok is támogatják a jógát és elismerik a gyógy

ításban játszott hatalmasszerepét, melyek évszázadok alatt jógamesterek gyûjtöttek össze megfigyeléseikalapján. A rendszeres jógázás segít a betegségek gyógyításában, megnöveli várható élettartamunkat, és segít megõrizni az egészségünket.

A jógamesterek gyakran orvosként is dolgoztak, és számosolyan terápiás lehetõséget ismertettek meg a nagyvilággal, aminek asegítségével pontosan tudjuk, hogy milyen panaszokra milyen jógagyakorlatok alkalmazhatóakhatékonyan.

Keleten a jógamesterek komplex terápiákkal képesek gyógyítani, anyugati országokban pedig elõszeretettel alkalmazzák kikapcsolódásként, testmozgásként vagy egy-egy gyógykezelés kiegészítõjeként.

Egyetemi kutatásokés tanulmányok bizonyító ereje áll a jóga jótékony hatásai mögött, melyekelismerik, hogy a jóga rendkívül hatásos módszer, és mind a hozzáállás, mind atáplálkozás, mind az életvitel területén számtalan olyan lehetõséget ajánl,amelyek képesek megváltoztatni az egész életünket.

Ez akkor is így van, ha ajóga és a gyógyulás közötti ok-okozati kapcsolat nem mindig tárható fel, mert ajóga mindezek nélkül is mûködik. Annak, aki a harmóniában éskiegyensúlyozottságban látja az egészséges élet egyik legfõbb célját, érdemeselkötelezõdnie a jóga mellett.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel