Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A gyors fogyás az egészségre káros

Egészség & Életmód

A gyors fogyás az egészségre káros

Célként tûzhetjük ki a gyors fogyást és boldogok lehetünk,ha ezt elérjük; azonban érdemes szem elõtt tartanunk, hogy sokkal nagyobbkárokat idézhetünk elõ a szervezetünkben egy-egy fontos tápanyag megvonásával,mint azt elsõre gondolnánk, akár egészségünket is veszélyeztethetjük.

Hiányállapotokat idézhetünk elõ a szervezetünkben, hameggondolatlanul kezdünk el egy fogyókúrás programot. Nézzünk egy konkrét példát, egy konkrét ásványi anyag segítségével, ami a magnézium.

A fogyókúraegy stresszes folyamat, a stressz pedig csökkenti a magnéziumtartalékainkat, haezt a tápanyagokban hiányos étkezésünkkel is megfejeljük olyan mellékhatásokkalállhatunk szemben, mint az idegesség, ingerlékenység, aluszékonyság, fáradtság.

A mentális tüneteket olyan betegségek követhetik, mint a depresszió, a szívritmuszavar, a pajzsmirigy alul –vagy túlmûködése, hormonális problémák,vagy akár a cukorbetegség.

Bármilyen meglepõ cukorbetegség nem csak az elhízásfolyománya lehet, a hirtelen súlyvesztés következtében kialakulóanyagcserezavar is állhat a hátterében.

Mi számít hirtelen súlyvesztésnek? Ha heti fél-egy kilótfogyunk, azt tekinthetjük normálisnak. Az a diéta, ami ennél nagyobb súlyvesztésselkecsegtet, már hiányállapotokat idézhet elõ és nagyobb kockázattal járnak, mint azt gondolnánk, nem beszélve a jojó effektus káros hatásairól.

A hirtelenfogyás nem ér annyit, hogy rámenjen az egészségünk. Nem beszélve arról, hogy alvászavart is okozhat, ha hirtelen vonjuk meg a szervezetünktõl az addig megszokott energiamennyiséget, hiszen szervezetünk lemerül, és gyorsan aludniakell.

Mind a szervezetet mind az agyat igénybevevõ fogyókúra alatt érdemeskellõ idõt szánnunk a pihenésre, hiszen egy ilyen kúra önmagában megterhelõ ésfárasztó, még akkor is, ha jól átgondolt és tudatos folyamatot követünk.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel