Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A hét legjobb őszi immunerősítő gyógytea!

Egészség & Életmód

A hét legjobb őszi immunerősítő gyógytea!

Itt van az õsz, és itt van a nátha szezon, egyre több avírus és a baktérium a hûvösebb és esõsebb idõjárás következtében. Azonban vanerre a helyzetre megoldás, és nem garantált, hogy mi is megbetegszünk, azértmert influenza szezon van. Ehhez nem is kell mást tennünk, mint teáznunk, amiegyébként is jól esik a hûvösebb idõk beköszöntével. A gyógyteák elfogyasztásapedig felvértezi az immunitásunkat a szükséges védettséggel.

Milyen immunerõsítõ teákkal érhetjük a legkedvezõbb hatást?Nézzünk meg ebbõl párat!

A fekete tea az egyik legkézenfekvõbb választás, amipolifenolokban és flavonoidokban gazdag, és ezekkel támogatja az immunrendszerhatékonyabb mûködését.

A borsmenta teát se hanyagoljuk el ebben az idõszakban.Flavonoid és cseranyag tartalma révén járul hozzá az immunerõsítéshez.

A gyömbértea ugyancsak segítségünkre lehet az õszi idõben.Hatalmas segítséget jelenthet a légutakat érintõ betegségek elleni küzdelemben,hiszen köhögéscsillapító hatású és segít átlendülni a hörghurut állapotán is.

A levendulatea is egy szuper lehetõség, aminekgyulladáscsökkentõ hatása van, és minden gyulladásos folyamatban sikerrelalkalmazható, legyen az a torok vagy a mandula megbetegedése.

Az igazi immunerõsítõ aduász pedig a C-vitaminban gazdagcsipkebogyó tea. Remek társ megfázás idején, viszont figyeljünk arra, hogy neforrázzuk le.

A bodzavirág tea is segít felvenni a harcot a megfázássalszemben, és izzasztó hatása révén a gyógyulás folyamatát is meggyorsíthatja.

Hurutos köhögés és megfázás esetén ugyancsak segítségünkrelehet a pemetefû tea.

Érdemes minden teafûbõl beszerezni, hogy felkészültenvárhassuk az õszi idõszakot.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel