Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A hipnózis segíthet a betegeknek a felépülésben

Egészség & Életmód

A hipnózis segíthet a betegeknek a felépülésben

Magyarországon, a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai ésIntenzív Terápiás Klinikáján lehetõsége van a pácienseknek megismerkedni ahipnózis technikáival, és élni a hipnózis módszereinek kedvezõ hatásaival.

Egymûtét vagy egyéb beavatkozás során, ami intenzív osztályos kezelést igényellehetõséget kapnak arra a betegek, hogy ún. pozitív szuggesztiót alkalmazzanaka szakemberek, ami a hipnózis egyik válfaja. Ezzel már nem csak a külföldiekszámára vagy a keleti országok lakóinak van lehetõsége megismerkedni ezzel az alternatív, a gyógyítást segítõ és a tudat mûködését befolyásoló módszerrel.

Dr. Gál János, a klinika igazgatója úgy nyilatkozott, hogy apozitív szuggesztiók abban segítenek, hogy egy negatív gondolati spirálbólkizökkentsék a pácienst, rá a pozitív gondolatok révén kedvezõ befolyásokattegyenek, és a pozitív gondolatok segítségével támogassák a gyógyulásfolyamatát.

Hiszen számos kutatás alátámasztotta már, hogy rengeteg tényezõ azagyban dõl el, és a mindennapi gondolatok óriási befolyással vannak a szervezet mûködésére akár beteg, akár egészséges az ember.

A pozitív nézõpont a testünkben és a lelkünkben is hasonlófolyamatokat generál, és igaz ennek az ellenkezõje is. Míg az immunrendszert és az ellenálló-képességet erõsítik a pozitív gondolatok, addig a negatív hozzáállásés a különbözõ stressz hatások betegségeket idézhetnek elõ, ami lehet egybanális torokfájás, de lehet rákos megbetegedés is.

A pozitív szuggesztióknaképpen ezért helye van a mai modern orvoslásban, viszont hosszabb távon érhetõcsak el, hogy az orvosok mindennapjának a része legyen. A pozitív gondolatokviszont bármikor gyógyíthatnak, az orvos-beteg kapcsolatban is hatalmas szerepevan. Minden bizonnyal a hipnózis technikái nagyban segíteni fogják az orvosokmunkáját már a közeljövõben is.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel