Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A méregtelenítés fontossága

Egészség & Életmód

A méregtelenítés fontossága

A nyár az állandó baráti összejövetelek, éjszaka is hajnalievések idõszaka, ráadásul hatalmas bulikat csaphat ilyenkor az ember, amikor azalkoholfogyasztás is átléphet bizonyos határokat.

Éppen ezért az õsz alecsendesedés idõszaka, és nem is találhatnánk ennél a hûvösödõ évszaknál alkalmasabb idõpontot a nyáron felgyülemlett méreganyagok kitakarítására. Alegjobb, ha gyorsan cselekszünk, hisz az immunrendszerünknek sem árt, ha abetegségszezon elõtt, kipucoljuk a káros anyagokat a szervezetünkbõl.

Könnyen felismerhetjük, ha a testünk már megteltsalakanyagokkal, hiszen ilyenkor minden ember zaklatottabb, kimerültebb,levertebb. Egy teljes méregtelenítés ilyenkor csodákra képes, és az ember újjátud születni.

Hisz a salakanyagok távozásával megtisztul a máj, ami a legfõbb méregtelenítést végzi, de emellett felfrissül a vese, a bélrendszer mûködése,fellélegzik a tüdõ és fiatalosabb pompában tündököl az ember bõre is.

Gyakran mondják a kipihent és feltöltõdött emberre, hogy „még a bõre is kisimult”, ésbizony a túlzott igénybevétel is meglátszik a bõrünkön.

Már a fentiek is sokat elárulnak a méregtelenítésfontosságáról, de vegyük sorra, mennyi mindent befolyásol még ez a folyamat. Hajól belegondolunk a testünk tart minket életben minden egyes légvétellel és atápanyagok feldolgozásával és így tovább.

A szervezet mûködése és a táplálkozásazonban azzal jár, hogy idõnként homokszemek is kerülnek a gépezetbe, vagyisfelesleges salakanyagok rakódnak le itt, ott. Az idõszakos rendszerességgelelvégzett méregtelenítés azért fontos, hogy fenntarthassuk a szervezetünkmûködését, vagyis magát az életünket.

A kutatási eredmények is alátámasztják,hogy számos általános betegség megelõzhetõ a méregtelenítéssel, sõt lassítható az öregedés és növelhetõ a vitalitás általa. Gondoljunk csak az említett simábbbõrre, hiszen a bõr is felfrissül, a hajunk is új életre kel, vagyis a teljestest és lélek újjászületik.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel