Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A mozgás kiemelten fontos egészségünk megőrzéséhez!

Egészség & Életmód

A mozgás kiemelten fontos egészségünk megőrzéséhez!

Az egészségesebb élet része a tudatos táplálkozás, és részea rendszeres mozgás is – utóbbit még akkor sem szabad figyelmen kívül hagynunk vagy elhanyagolnunk, ha a mai világban már inkább a mozgásszegény életmód azáltalános.

Ha a rendszeres testmozgásról van szó, akkor nincs olyan ürügy,amivel ez alól kibújhatnánk, ha egészségesen akarunk élni.

A rendszerestestmozgáshoz nem kell sem pénz, sem túl sok szabadidõ. Ha valaki rendszeresen akar mozogni, akkor nem lehet akadály, hogy arra megtalálja a kellõ idõsávot anapjában, és tudatosan használja a testét – hiszen a mozgáshoz semmi másranincs szükségünk, csak a saját testünkre.

Ha azt halljuk, hogy rendszeres testmozgás, akkor általábanarra asszociálunk, hogy órákon át sportolunk és izzadunk – pedig ez korántsemigaz. Elegendõ napi pár perc séta egészségünk megõrzése érdekében.

Rengetegbetegséget elõzhetünk meg azzal, ha hetente 3-4 alkalommal akár csak 30 percerejéig beiktatunk valamilyen kellemes mozgásformát az életünkben. Érdemes a mindennapi szokásainkat is átgondolni: Valóban olyan messze van az óvoda vagyaz iskola és a munkahely, hogy oda autóval menjünk?

Nem lenne célszerûbbsétálni vagy bringára ülni, ha elérhetõ közelségben vannak a nap, mint naplátogatott helyek?

Ha ezek a helyek mégis messze vannak, akkor is találhatunkmás megoldásokat: bringával vagy gyalog intézzük el a napi bevásárlást, lépcsõzzünk a lift helyett, szálljunk pár buszmegállóval hamarabb és sétáljunk….

Számos apróság járulhat hozzá a közérzetünk és a fittségünk javulásához, ésezekkel az apróságokkal máris növeltük az aktívan töltött perceinket.

Viszont heti 3 alkalommal mindenképpen mozogjunk 30-40 percen át, vagy egy nagyobbvolumenû hétvégi edzés mellé iktassunk be 2 kisebb edzést hétköznapra – alényeg, hogy mozogjunk rendszeresen és szánjunk erre kellõ idõt.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel