Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A nők sokkal hajlamosabbak a hízásra!

Egészség & Életmód

A nők sokkal hajlamosabbak a hízásra!

Amerikai kutatás friss eredményei szerint a nõkhajlamosabbak a hízásra, mint a férfiak.

A Brookhaven Nemzeti Laboratóriumkutatása szerint ennek hátterében az áll, hogy ha egy nõ megkívánja az egyikkedvenc fogását, akkor kevésbé tud mértéket tartani, továbbá az éhségüket semtudják úgy csillapítani, mint a férfiak.

A kutatók mindezt a részvevõk agyiaktivitásának a feltérképezésével vizsgálták, ami hatalmas segítség lehet atovábbiakban a túlsúly problémájának a megoldásában.

A kutatók számtalan vizsgálatot végeztek már a New York-ilaboratóriumban, amelyekben az agyunk mûködését vizsgálják összefüggésben a túlsúllyal és az étkezési szokásokkal.

Jelen kutatásban arra voltak kíváncsiak,hogy férfiak és nõk között felfedezhetõ-e eltérés az étkezés szabályozásátirányító agyi funkciókban. Gene-Jack Wang, a kutatás vezetõje számolt be arról,hogy nemi különbségeket fedeztek fel ezen a területen.

A kutatásban részt vevõ 13 nõ, és 10 férfi feladatul kapta, hogy éhezzenek egy éjszakát. A koplaláselõtt minden résztvevõ megtanulta a „kognitív gátlás” technikáját, aminek asegítségével képesek voltak elvonni a gondolataikat az éhezésrõl.

Majd akorábban megkérdezett kedvenc ételüket tálalták fel számukra, miközben megfigyelték az agyi aktivitásukat. Bár férfiak és nõk egyaránt azt mondták,hogy a kognitív technika segítségével el tudják nyomni az éhség érzését, aképalkotó eszköz eredményei szerint ez csak a férfiak agyi folyamataira igaz.

A kutatás eredményei sokat segíthet a jövõben a fogyni vágyóknak, ha sikerül azonosítani,hogy a kényszerevés, az ételekrõl való lemondás képtelensége áll az elhízáshátterében.

Hasznos eredmény továbbá az is, hogy a nõk vélhetõen azért híznak,mert hamarabb adják be a derekukat egy-egy ízletes fogás láttán, mint aférfiak.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel