Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A szilva lehet a reuma egyik legjobb ellenszere

Egészség & Életmód

A szilva lehet a reuma egyik legjobb ellenszere

A reuma egy általánosan elterjedt panasz az idõsebb korosztálykörében, hiszen számos ember megtapasztalja az életkor elõre haladásával azízületek, a lábak és a karok gyulladásos fájdalmát, amelyek idõrõl idõrefelerõsödõ panaszokat jelentenek az agg korosztály számára.

Most egy olyangyümölcsöt mutatunk be a cikkünkben, amirõl kutatások bebizonyították, hogy segíthet enyhíteni a reumás panaszokat, így a gyógyszerkészítmények helyettvagy mellett, érdemes bevetni a természet erejét is a probléma kezelésében.

A segítséget az egyik közkedvelt õszi gyümölcsünk a szilva jelenti, aminek a fogyasztása megnyugvást jelenthet a reumás panaszok idején,köszönhetõen alacsony sótartalmának. A gyümölcs akkor is segítséget jelent, haa vese, máj, keringési problémák vagy köszvény tünetei állnak fenn.

A szilvaerejének titka annak héjában rejlik, aminek a festékanyaga segít csökkenteni aszervezetben kialakult gyulladásos folyamatokat, erõsíti az érrendszert. Aszilva fogyasztása a visszér és a szívinfarktus megelõzésében is nagysegítségünkre lehet.

A reuma is gyulladásos állapotot jelent, így a szilvagyulladáscsökkentõ hatása jótékonyan befolyásolja a reumás panaszokat. Kutatásieredmények szerint akár napi 5-6 jól érett szilva már hosszabb távon segíthet a panaszok enyhítésében.

Hasznos a szilvából fagyasztani is, vagy befõzni, mert ilyen formában is hozzájuttathatjuk szervezetünket a szükséges gyümölcshöz aszezonon kívül is. Az aszalt szilva is igazán tartalmas és jótékony.

Egyet nefelejtsünk el, bármilyen formában is fogyasztjuk, bármit is készítünk belõle,fontos, hogy a héját is feldolgozzuk és elfogyasszuk, hogy élvezhessük akedvezõ hatásokat.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Egészség & Életmód

Fel